News

Insula din România care arată exact ca peisajele din Seychelles. Cum poți petrece o noapte într-un loc de poveste

Singura insulă din România care rivalizează oricând cu peisajele din Seychelles. Cum se poate sta peste noapte într-un loc plin de legende și povești
30.07.2022 | 14:30
Insula din Romania care arata exact ca peisajele din Seychelles Cum poti petrece o noapte intrun loc de poveste
Seychelles de România, singurul loc din România care arată exact ca în imaginile cu insule exotice. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Puțină lume știe că în România există o insulă care prezintă peisaje gata să te lase fără suflare și mai ales pregătite să rivalizeze în orice moment cu cele din Seychelles. Vorbim despre un loc ascuns de ochii lumii, un loc potrivit pentru temerari.

Singurul loc din România care arată ca Seychelles

În primul loc bucata de pământ despre care vorbim reprezintă o insulă cu forma alungită pe Dunăre. Este poziționată undeva la aproximativ 9 kilometri în aval de Ostrov, o localitate cunoscută și pentru vinul cu același nume.

ADVERTISEMENT

Insula este botezată Păcuiul lui Soare și are o lungime de numai 6 kilometri. Peisajele de aici însă sunt de o frumusețe rară. Sălbăticia, natura în formă pură și libertatea de aici sunt greu de găsit în locuri mult mai scumpe.

De remarcat că la extremitatea nordică a insulei se află și ruinele unei fortificații medievale. Despre aceasta, istoricii au transmis că ar fi chiar celebra Vicina. Cetatea ar fi fost construită între anii 972-976.

ADVERTISEMENT

Chiar militarii împăratului bizantin Ioan Tzimiskes au fost cei care au vrut să ridice în zonă cetatea, una care a rămas locuită până în secolele 13-15.

Unii arheologi români, spun că vorbim despre al doilea sit din țară, ca mărime și potențial arheologic, după Sarmizegetusa.

ADVERTISEMENT

Interesant este că în timpul regimului comunist, aproximativ 25% din cetate era vizibilă. După mai bine de zeci de ani, în 2011, se mai vedea 10-15% din cetate, din cauza eroziunii.

Cine vrea să călătorească spre insula Păcuiul lui Soare trebuie să-și rezerve măcar o zi întreagă. De preferat ar fi chiar să rămână peste noapte într-un loc încărcat de istorie, dar și, cu riscul de a ne repeta, frumusețe cât cuprinde.

ADVERTISEMENT

Puteți merge aici pentru a avea cele mai tari fotografii, unele care s-ar putea să dea clasă celor realizate în Seychelles, puteți merge și pentru pescuit sau doar pentru a te bucura și admira natura.

În mod evident poate fi rost și de o baie. Ba chiar ar fi recomandată o scaldă ca la carte în apele Dunării. După care, evident, o nouă repriză de fotografiere. Merită, credeți-ne pe cuvânt.

Ah! Să nu uităm. Nu există locuri de cazare, nu există șezlonguri, umbreluțe sau coctailuri de fructe ori alcoolice. Dacă vreți să rămâneți peste noapte trebuie să aveți la voi un cort. Și dorința de a vedea ceva aproape incredibil în țara noastră

ADVERTISEMENT