Life

Insula minusculă care atrage turiștii ca un magnet. Nu locuiește nimeni pe ea, dar peisajul e unul impresionant

Insula de care nu a auzit multă lume, dar care este un adevărat colț de Rai. În curând, turiștii vor veni în număr cât mai mare să se relaxeze aici.
08.07.2024 | 13:38
Insula minuscula care atrage turistii ca un magnet Nu locuieste nimeni pe ea dar peisajul e unul impresionant
Insula care va deveni, în curând, un adevărat magnet pentru turiști. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Turiștii care vor să se bucure de liniște, pot alege, în curând, să își petreacă vacanța pe o insulă mică din Europa. Deși nu multă lume a auzit de ea, aceasta este pe cale de a deveni o adevărată oază de relaxare.

Insula Pladda va fi readusă la viață grație unor dezvoltatori ambițioși

O insulă mică situată în Marea Britanie este pe cale să devină un adevărat magnet pentru turiști. În curând, un bar, o cafenea și câteva spații de locuit vor fi adăugate pe insula din largul coastei Arran, Scoția.

ADVERTISEMENT

Insula Pladda este un proiect măreț al câtorva dezvoltatori care speră să o transforme într-o adevărată destinație turistică. Momentan, pe insula Pladda există un far din 1790, câteva clădiri, un adăpost pentru bărci și un șopron.

Nu doar peisajul este uimitor pe insula Pladda, ci și fauna. În lunile calde de vară, în apele de aici pot fi zăriți delfini și rechini. Momentan, planul dezvoltatorilor este să readucă totul la viață, inclusiv clădirile vechi și să transforme radical insula.

ADVERTISEMENT

Debarcaderul, depozitele pentru bărci și un refugiu vor fi odernizate și vor integrate în noua atracție turistică. Între timp, două clădiri vechi deja și-au găsit scopul. Una dintre ele va fi o cafenea, iar alta, care deja este conectată la vechiul far, va deveni un restaurant sau un bar.

Insula Pladda a putut fi cumpărată contra sumei de 350.000 de lire sterline

Toate ideile fac parte dintr-un plan menit să atragă turiștii ca un magnet. Dezvoltatorii speră ca aici să vină toți cei care iubesc fauna, peisajele și istoria marină. În plus, întregul proiect are ca scop dezvoltarea zonei într-un mod sustenabil și cu un impact redus asupra mediului.

ADVERTISEMENT

Întregul proiect se află, momentan, în fază incipientă. Toate planurile sunt luate în considerare pentru dezvoltări viitoare, iar responsabilii au mari așteptări de la această zonă.

Arhitecții cărora le-a fost încredințat acest proiect speră că noua insulă va crește turismul în Arran. În plus, călătoria către insula Pladda durează doar 15 minute, iar asta poate fi un mare plus pentru turiștii care nu stau prea bine la capitolul răbdare.

ADVERTISEMENT

Insula Pladda a fost scoasă la vânzare în anul 2022. Potrivit presei internaționale, aceasta a fost disponibilă în vara anului 2022 contra sumei de 350.000 de lire sterline.

Insula are mare potențial turistic, iar pe asta mizează și arhitecții și dezvoltatorii care se ocupă de readucerea ei la viață. Turiștii vor mai avea de așteptat până când se vor putea bucura de toate frumusețile insulei Pladda, dar se pare că așteptarea va merita din plin.

ADVERTISEMENT