Insula care merită vizitată cel puțin o dată în viață este în Malta, iar cei care ajung au o mulțime de obiective de vizitat. Locul ascunde tradiții de poveste și peisaje mirifice, așa cum vezi doar în filme.
Gozo este adevărata perlă ascunsă a Mediteranei, iar Malta o adevărată bijuterie. Insula pitorească se remarcă printr-un ritm mai relaxat, peisaje uimitoare și o atmosferă autentică, fiind ideală pentru cei care doresc atât liniște, cât și aventură.
Astfel, o excursie în locul supranumit insula liniștii nu ar fi întreagă fără o vizită la Cetatea Victoria, un complex medieval aflat pe un deal, ce oferă priveliști deosebite ale insulei. La apus, zidurile cetății capătă nuanțe calde.
Iar muzeele din zonă și Catedrala Adormirii Maicii Domnului, un exemplu remarcabil de arhitectură barocă, sunt locuri ce merită explorate. Pe de altă parte, aici se află templul mai vechi decât piramidele.
Este vorba despre templul Ġgantija, o structură megalitică ridicată acum mai bine de 5.500 de ani, reprezintă o dovadă a civilizațiilor străvechi ce au locuit insula. Inclus în patrimoniul UNESCO, acest complex oferă o lecție fascinantă de istorie și mister pentru cei care îl vizitează.
Peisajele din Gozo sunt, de asemenea, excepționale. Pasionații de fotografie nu trebuie să rateze regiunea Dwejra. Aici vei descoperi Marea Interioară, un lac lagunar conectat la mare printr-un tunel natural, și celebrul Blue Hole, un loc de scufundări faimos.
Mixta Cave, în schimb, oferă vederi spectaculoase către Ramla Bay- o plajă pe care trebuie să ajunge cel puțin o dată. Iar potecile din Għasri Valley sunt ideale pentru o escapadă în natură.
Xlendi sau Marsalforn sunt două sate de pescari pitorești, unde viața curge în ritmul valorilor. Restaurantele de pe mal servesc preparate din pește proaspăt, iar ziua se încheie întotdeauna cu un apus superb.
Totodată, coasta nordică a Gozo, Xwejni Salt Pans oferă o priveliște spectaculoasă și o incursiune în tradiția malteză de colectare a sării, care există de peste 350 de ani. Aceste bazine săpate în stânci calcaroase sunt folosite de generații pentru extragerea sării din apa mării, notează libertatea.ro.