Life

Insula superbă unde ești plătit ca să locuiești. Cum poți obține 15.000 de euro

Există o insulă superbă din Europa în care poți primi bani ca să locuiești. Poți primi până la 15.000 de euro dacă alegi să îți cumperi o casă aici. Ce reguli trebuie să îndeplinești.
25.08.2022 | 17:05
Insula superba unde esti platit ca sa locuiesti Cum poti obtine 15000 de euro
Insula superbă unde ești plătit ca să locuiești. Cum poți obține 15.000 de euro. Foto: Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

Insula Sardinia plătește oamenii care vor să meargă să locuiască acolo. Iată cum poți obține banii și ce condiții trebuie îndeplinite!

Insula superbă unde ești plătit ca să locuiești

Guvernul Sardiniei, care face parte din Italia, dar este organizată ca regiune autonomă, oferă 15.000 de euro celor care vor să își cumpere o casă în zonele rurale ale insulei.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un program în valoare de 38 de milioane de lire sterline prin care se dorește ca rezidenții să își cumpere case în zonele rurale, cu un comerț local care are nevoie de stimularea acestora.

Deși este a doua insulă ca mărime de la Marea Mediteraneană, Sardinia are o populație în scădere, iar guvernul speră că în acest fel va atrage tinerii aici, deoarece nici recompensa nu este una mică.

ADVERTISEMENT

Cât primesc cei care se vor muta aici

Cei care se vor muta aici, vor primi 15.000 de euro de la stat, dar trebuie menționat că sunt mai multe condiții de îndeplinit.

Ceea ce trebuie să știe doritorii de a locuia în această insula superbă din Italia este că guvernul a pus o regulă importantă, care arată că subvenția nu poate depăși jumătate din costul total al proprietății sau al renovărilor planificate.

ADVERTISEMENT

Pe scurt, acest lucru înseamnă că cei care cumpără locuințe trebuie să aibă buzunarele pregătite pentru a face propriile plăți, înainte de a solicita banii de la stat.

Ceea ce speră guvernul este că tinerii vor cumpăra proprietăți mai vechi și se vor ocupa să le renoveze, iar apoi să deschidă aici afaceri și zona să prospere din nou datorită lor.

ADVERTISEMENT

Foarte important de precizat este și faptul că locuințele cumpărate și pentru care statul dă bani trebuie să fie într-o zonă în care populația este mai mică de 3.000 de persoane.

“Datorită contribuțiilor la primele lor case, aceasta se consolidează și devine un teren fertil pentru cei care se vor muta acolo sau vor decide să își întemeieze o familie.

Nu poate exista creștere fără o reală punere în valoare a teritoriilor, a zonelor interioare și a celor mai defavorizate, care trebuie să treacă prin noi politici pentru repopularea lor.”

Am creat condițiile pentru ca tinerii să decidă să rămână și să dezvolte țesutul economic al celor mai fragile teritorii”, a spus președintele Sardiniei, Christian Solinas, scrie lbc.co.uk.

ADVERTISEMENT
Tags: