Sport
notix pixel id

Situaţie incredibilă pentru naţionala Comore, la Cupa Africii! Portarul din meciul cu Camerun este un fundaș

Naţionala Comore se confruntă cu o situație neobișnuită. Toți cei trei portari au probleme şi nu vor putea fi folosiţi în meciul cu Camerun, din optimile Cupei Africii.
24.01.2022 | 22:15
Situatie incredibila pentru nationala Comore la Cupa Africii Portarul din meciul cu Camerun este un fundas
Naţionala Comore va avea un portar puțin diferit împotriva Camerun: un jucător de teren. Credit foto: The Sun
ADVERTISEMENT
24-01-2022
20:30

Chaker Alhadhur joacă pentru prima dată la Cupa Africii 2022

Naționala Insulelor Comore joacă, la aceasată oră, meciul din optimile de finală ale Cupei Africii pe Națiuni (CAF) 2022, împotriva echipei țării gazdă, Camerun, dar se confruntă cu o situație inedită.

Antrenorul Amir Abdou a fost nevoit să-l folosească între buturi pe fundașul stânga Chaker Alhadhur, deoarece nu are niciun portar valid: titularul Salim Ben Boina este accidentat, iar rezervele Moyadh Ousseini și Ali Aahamada au fost testați pozitiv la Covid-19.

Fundașul s-a născut în Franța, pe 4 decembrie 1991. Și-a început cariera profesională la echipa locală, Nantes, înainte de a trece la Caen și Chateauroux și, în cele din urmă, să se alăture actualului club, Ajaccio, în 2021.

El nu a mai jucat nici măcar un minut la actuala ediției a Cupei Africii pe Națiuni, dar a găsit o modalitate inedită de a-și trece numărul pe tricou. A folosit un tricou de altă culoare cu numele lui și numărul 16, dar a folosit leucoplast pentru a „scrie” numărul 3, cel folosit de el la actuala ediție a CAF 2022.

Chaker Alhadhur
Chaker Alhadhur joacă primele lui minute la CAN 2022
ADVERTISEMENT

„Ghinioniștii” comorezi înfruntă luni Camerunul în optimile de finală ale Cupei Africii pe Națiuni. Meciul are loc la Yaounde, astfel că oaspeții vor avea o confruntare cu atât mai grea.

Situația naţionalei Comore a fost îngreunată de faptul că niciun portar al echipei naționale nu poate să fie folosit în meciul din optimile de finală.

ADVERTISEMENT

De ce toți portarii naţionalei Comore sunt indisponibili

Prima opțiune de portar, Salim Ben Boina, a fost scos de pe teren în victoria împotriva Ghanei, din cauza unei accidentări.

Lipsa lui ar duce automat spre alegerea unuia dintre cei doi portari de rezervă: Moyadh Ousseini și Ali Aahamada. Dar amândoi au fost testați pozitiv cu COVID, fapt pentru care vor absenta.

ADVERTISEMENT

Situația nefericită pentru naţionala Comore a apărut într-un moment tocmai nepotrivit, deoarece jucătorii se pregătesc pentru cel mai important meci din istoria lor.

De asemenea, alți șapte jucători vor lipsi din cauza infectării cu COVID. Acum, echipa speră ca jucătorul de câmp, care va lua locul portarului, să oprească toate mingile astfel încât să devină un simbol național.

ADVERTISEMENT

“Am ales deja jucătorul care va intra în poartă”

Asistentul antrenorului din Comore, Daniel Padovanni, a spus: „Am ales deja un jucător de teren care va intra în poartă”.

„Este un jucător care la antrenament a demonstrat că poate juca pe post de portar”, a adăugat Padovanni.

ADVERTISEMENT

Portarul de conjunctură va avea de-a face cu o luptă grea în a opri şuturile celor mai buni marcatori ai ediţiei din acest an al Cupei Africii. Camerun a înscris în poarta adversarilor de șapte ori în cele trei meciuri ale grupei.

ADVERTISEMENT

Mo Salah l-ar putea întâlni pe Sadio Mane în Cupa Africii

Dacă Egiptul și Senegalul ajung în finala Cupei Africii pe Națiuni, Salah și Mane vor fi adersari. Cele două echipe se află repartizate în părți opuse ale tabloului competiției, după ce s-au calificat în fazele eliminatorii din Cupa Africii.

Egiptul, care a terminat pe locul doi în grupă, va întâlni Coasta de Fildeș în optimi, iar Senegalul, care a terminat lider de grupă cu un singur gol înscris (penalty-ul lui Mane), se va confrunta cu selecţionata Capului Verde. Ambele meciuri se vor desfășura în optimi.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT