Life

Insulele din Grecia pe care românii ar trebui să le evite în această vară. Destinațiile faimoase sunt la un pas de a rămâne fără apă în vârf de sezon

Trei insule din Grecia sunt la un pas de a rămâne fără apă în plin sezon al vacanțelor. Din păcate, nu este singura problemă care dă peste cap planurile turiștilor.
09.07.2024 | 18:08
Insulele din Grecia pe care romanii ar trebui sa le evite in aceasta vara Destinatiile faimoase sunt la un pas de a ramane fara apa in varf de sezon
Trei insule din Grecia sunt la un pas de a rămâne fără apă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Grecia continuă să fie destinația de vacanță preferată a românilor și anul acesta. Cei care vor să se distreze în paradisul elen, trebuie să fie foarte atenți la locațiile pe care le aleg. Trei dintre cele mai faimoase insule grecești sunt la un pas de a rămâne fără niciun strop de apă.

Trei insule din Grecia sunt la un pas de a rămâne fără apă

Aproape că nu există an în care românii să nu își petreacă vacanța în Grecia. De data asta, cei care vor să plece în Grecia, trebuie să fie foarte atenți la avertismentele emise de autorități.

ADVERTISEMENT

Din păcate, se pare că nu doar incendiile dau peste cap concediile a mii de turiști, ci și lipsa apei din unele dintre cele mai cunoscute insule. Potrivit autorităților elene, Naxos, Thassos și Karpathos sunt la un pas de a rămâne fără apă.

Cel mai mare rezervor de apă dulce din insula Naxos a secat, iar asta nu este deloc o veste bună. Afectați nu sunt doar turiștii, ci și hotelierii care își desfășoară activitatea acolo.

ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, sezonul estival este cel mai aglomerat, iar o astfel de problemă schimbă complet calculele multora. Se pare că respectivul rezervor de apă dulce ar fi secat din cauza ploilor care, anul acesta, au fost din ce în ce mai rare în Grecia.

Locuitorii din Naxos, Thassos și Karpathos au fost luați prin surprindere și recunosc că le este destul de greu să gestioneze situația. De parcă nu era totul deja destul de complicat, numărul mare de turiști îi sperie și mai mult pe locuitorii și pe hotelierii din insulele menționate.

ADVERTISEMENT

Nu doar lipsa apei dă bătăi de cap grecilor, ci și incendiile din ultima vreme

Grecia se confruntă cu această problemă dificilă din cauza climei din ultima vreme. Primarul insulei Naxos, Dimitris Lianos a spus că, anul acesta, Naxos are cel mai mic rezervor de apă din ultimii ani și anume, 220.000 de metri cubi.

Lipsa precipitațiilor și-au spus cuvântul. Pentru a nu ajunge în punctul în care populația să nu mai aibă deloc rezerve de apă caldă, autoritățile au trei unitățile portabile de desalinizare. Scopul lor este acela de a garanta că apă este sigură de băut și că nu reprezintă un pericol.

ADVERTISEMENT

Din păcate, veștile proaste pentru locuitorii Greciei nu se opresc aici. Analizând temperaturile din ultima vreme, inclusiv cele de iarna trecută, specialiștii se așteaptă la ce este mai rău.

În unele zone Grecia, incendiile de vegetație deja au început. Din cauza lor, au fost evacuați mii de turiști, printre care și români. Momentan, cele mai afectate zone de flăcări au fost insulele Chios și Kos, dar și o zonă din apropierea Atenei.

ADVERTISEMENT