Fotbal international

Insulte rasiste la adresa lui Nicolae Stanciu la meciul Rangers – Slavia! UEFA a deschis o anchetă

27.03.2021 | 10:38
Insulte rasiste la adresa lui Nicolae Stanciu la meciul Rangers  Slavia UEFA a deschis o ancheta
ADVERTISEMENT

La aproape zece zile de la încheierea meciului Rangers – Slavia, din manșa secundă a optimilor de finală ale Europa League, cpresa din cehia vine cu o ipoteză șocantă și scrie că Nicolae Stanciu a fost ținta insultelor rasiste.

Întâlnirea din capitala Scoției s-a terminat cu un scandal monstruos după ce jucătorii gazdelor l-au acuzat pe Ondrej Kudela că i-a adresat insulte rasiste lui Glen Kamara.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a postat pe contul său de Instagram un mesaj scurt, dar cuprinzător, alături de o poză cu Glen Kamara, colegul său care a fost victima rasismului. ”Nu rasismului!”, a fost mesajul internaționalului român.

Nicolae Stanciu, ținta insuletelor rasiste la Rangers – Slavia

Imediat după încheierea partidei Rangers – Slavia, în care Nicolae Stanciu a marcat un gol care a ajutat campioana Cehiei să se califice, oficialii grupării din Praga au negat acuzațiile de insulte rasiste aduse lui Ondrej Kudela și au susținut că jucătorul lor a fost lovit cu pumnii pe tunelul ce ducea la vestiare de Glen Kamara.

ADVERTISEMENT

Deși părea că subiectul este închis până ce UEFA va anunța o decizie în acest caz, presa din Cehia a revenit acum cu o informație șocantă. Conform site-ului efotbal.cz, UEFA ar fi deschis o anchetă asupra jucătorilor lui Rangers, după ce i s-ar fi adresat lui Stanciu cu formularea rasistă: ”țigan român”.

Oficialii Slaviei îi dau exemplu pe Stanciu și Hagi

În schimb, președintele Consiliului de Adeministrație al Slaviei, Jaroslav Tvrdik, a postat pe rețelele de socializare un filmuleț cu Nicolae Stanciu și Ianis Hagi care se antrenează împreună la naționala României, totul cu zâmbetul pe buze.

ADVERTISEMENT

”Fotbalul este bucurie, euforie, emoții și conexiune umană pentru fani. Slavia și Rangers au reușit fix opusul. Ne pare rău, poate într-o zi vom găsi o modalitate prin care să ieșim din aceste dispute, așa cum o fac acești români incredibili de la ambele cluburi”, a scris Jaroslav Tvrdik pe contul de Twitter.

Jurnaliștii cehi vorbesc despre un război rece între cele două cluburi

”Război rece? Hagi și Stanciu au îngropat rapid securea războiului. Fotbal? Sfârșitul duelului dintre Rangers și Slavia Praga seamănă mai mult cu un război rece. Nu doar UEFA face investigații, ci și avocații celor două cluburi.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, românii au uitat rapid despre acest război. Nicolae Stanciu (Slavia) și Ianis Hagi (Rangers) și-au ajutat naționala să înceapă calificările cu o victorie, 3-2 cu Macedonia de Nord. Nicolae Stanciu a fost cel care le-a dat lovitura decisivă celor de la Rangers, cu lovitura liberă extraordinară de pe Ibrox și si-a dus echipa mai departe în Europa League”, au notat jurnaliștii cehi.

ADVERTISEMENT