Sport

Insulte rasiste la adresa lui Zlatan Ibrahimovic. Cine i-a luat apărarea atacantului lui AC Milan

Atacantul suedez al lui AC Milan, Zlatan Ibrahimovic, a fost, pentru a doua oară în mai puțin de 3 luni victima insultelor rasiste ale suporterilor lui AS Roma.
06.01.2022 | 23:40
Insulte rasiste la adresa lui Zlatan Ibrahimovic Cine ia luat apararea atacantului lui AC Milan
Zlatan Ibrahimovic a fost ținta insulteror rasiste ale fanilor lui AS Roma și în octombrie 2021. Sursa foto: AC Milan twitter
ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei AS Roma, Jose Mourinho, i-a luat apărarea lui Zlatan Ibrahimovic, cerând suporterilor echipei pe care o antrenează să nu-l mai jignească pe atacantul lui AC Milan, informează football-italia.net.

Zlatan Ibrahimovic a dat pasa pentru golul 3 al lui AC Milan

AC Milan a întâlnit AS Roma pe teren propriu, în etapa a 20-a din Serie A și a învins-o cu 3-1, golurile fiind marcate de Giroud (8, penalty), Messias (17) și Leao (82), respectiv Abraham (40).

ADVERTISEMENT

Atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic a fost introdus la gazde în minutul 77, în locul celui care a deschis scorul, iar după cinci minute a creat faza din care Leao a închis tabela. „Ibra” putea însrie și el, din penalty, în minutul 90+4, dar șutul lui a fost respins de portarul Rui Patricio.

Jose Morinho i-a luat apărarea lui Zlatan Ibrahimovic după insultele rasiste ale fanilor lui AS Roma

Potrivit DAZN, un serviciu global de streaming video pentru abonament sportiv, antrenorul oaspeților, portughezul Jose Mourinho, i-a luat apărarea lui Zlatan Ibrahimovic. Concret, tehnicianul a reușit să-i convingă pe fanii propriei echipe să nu-l mai insulte pe jucător.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc în a doua repriză, la foarte scurt timp după ce Ibrahimovic a fost introdus pe teren. În acel moment, fanii lui AS Roma au început să cânte o melodie cu remarci rasiste.

Jose Morinho l-a antrenat pe Zlatan Ibrahimovic la Inter Milano

DAZN informează că Mourinho a auzit respectivele remarci rasiste, chiar dacă era concentrat la meci, și le-a cerut suporterilor să se oprească, iar aceștia s-au conformat imediat.

ADVERTISEMENT

Mourinho l-a antrenat pe Ibrahimovic la Inter în sezonul 2008/2009, dar atacantul a părăsit echipa în vară, plecând la Barcelona în cadrul unui schimb de jucători cu atacantul camerunez Samuel Eto’o.

El s-a întors în oraș în sezonul 2010, dar la rivala AC Milan, pe care a părăsit-o în 2012, cu destinația PSG. A revenit în 2020 la AC Milan, iar de atunci a marcat 32 de goluri în cele 48 de meciuri jucate.

ADVERTISEMENT

Zlatan Ibrahimovic a fost ținta insulteror rasiste ale fanilor lui AS Roma și în octombrie 2021

Nu este prima dată când Zlatan este ținta insulteror rasiste din partea suporterilor lui AS Roma. La sfârșitul lunii octombrie a anului 2021, el a marcat al 400-lea lui din carieră în meciul pe care echipa sa l-a suținut împotriva lui AS Roma, chiar pe stadionul Olimpico.

El a deschis scorul în minutul 25 dintr-o lovitură liberă, după care a provocat penalty-ul din care AC Milan a trecut dfin nou în avantaj, Kessie stabilit, de altfel, scorul final înm urma acelei lovituri de la 11 metri, 2-1.

Întâlnirea a fost însă marcată de insulte cu caracter rasist din partea suporterilor romani. O parte a fanilor echipei din capitala țării au dat asigurări că au fost doar huiduieli al adresa lui Zlatan Ibrahimovic, dar din tribune s-au asuzit scandări adresate în special celor de origine bosniacă și croată, așa cum este și atacantul suedez.

„Ibra” a ignorat o perioadă insultele, dar la un moment dat i-a incurajat pe suporterii lui AS Roma să-l batjocorească și mai tare, motiv pentru care a primit un cartonaș galben din partea arbitrului.

ADVERTISEMENT