Sport

Întâlnire de gradul zero la Chelsea, după finala Ligii Campionilor. Abramovich îi va oferi un nou contract lui Tuchel

Roman Abramovich este gata să-i ofere lui Thomas Tuchel un nou contract. Prima întâlnire a avut loc chiar după finala Ligii Campionilor.
30.05.2021 | 12:26
Intalnire de gradul zero la Chelsea dupa finala Ligii Campionilor Abramovich ii va oferi un nou contract lui Tuchel
ADVERTISEMENT

Thomas Tuchel a cucerit trofeul Ligii Campionilor – după o finală câștigată la limită, scor 1-0, în fața rivalilor de la Manchester City – și l-a convins pe Roman Abramovich că este antrenorul potrivit pentru Chelsea.

Potrivit Goal.com, deși actuala înțelegere expiră abia anul viitor, miliardarul rus îi va propune cât de curând un contract valabil până în 2023, pe un salariu mult mai atractiv. De altfel, cei doi s-au întâlnit pentru prima dată imediat după meciul de pe „Estadio do Dragao” din Porto.

ADVERTISEMENT

A fost cel mai bun moment pentru prima noastră întâlnire, sau poate cel mai rău pentru că totul se poate agrava”, a glumit tehnicianul german. Discuțiile se vor relua, însă, imediat după sărbătoare.

Thomas Tuchel ar putea rămâne la Chelsea după cucerirea Ligii Campionilor. Abramovich i-a pregătit un nou contract

Nu sunt nici măcar sută la sută sigur, dar poate că am un nou contract acum. Se poate, managerul meu a spus ceva despre asta, dar nu ştiu. Deci, să verificăm mai întâi acest lucru.

ADVERTISEMENT

Am vorbit cu patronul chiar acum pe teren, acesta a fost cel mai bun moment pentru o primă întâlnire. Sau cel mai rău, pentru că de acum înainte nu poate decât să se înrăutăţească. Vom vorbi mâine, vom vorbi mai târziu, vom vorbi mâine şi aşteptăm cu nerăbdare acest lucru.

Îl pot asigura că voi rămâne înfometat de trofee, că vreau titlul următor şi sunt extrem de fericit, ca parte a unui club cu adevărat ambiţios, o parte puternică a unui grup puternic. Se potriveşte perfect credinţei mele şi pasiunii mele pentru fotbal.

ADVERTISEMENT

Aşadar, dorinţa mea este să obţin mai multe victorii, să cresc ca antrenor şi să împing grupul la limită din prima zi a sezonului următor. Avem de lucru pentru a reduce decalajul şi despre asta mă refer. Şi aşa că va fi frumos să-l cunosc puţin mai de aproape”, a dezvăluit Thomas Tuchel.

Secretul succesului: „Împreună, orice este posibil”

Adus la Chelsea chiar la începutul anului, pentru a-l înlocui pe Frank Lampard, tehnicianul german a reușit să ducă echipa pe poziția a patra în Premier League și să cucerească cel de-al doilea trofeu al Ligii Campionilor din istorie, cu un bilanț incredibil: 20 de victorii, 6 remize și 5 înfrângeri. Secretul său? Unitatea grupului.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte recunoscător pentru că am ajuns a doua oară în finală, dar acum a fost altfel. Am simțit că pe zi ce trece ne apropiam și mai mult de trofeu. Jucătorii au fost determinați să câștige. Am vrut să fim ”buturuga mică care răstoarnă carul mare”.

Aș fi vrut să avem mai mult curaj, dar a doua repriză a fost o adevărată bătălie. Este incredibil. Să împart bucuria cu toată lumea este cu adevărat incredibil. Nu știu încă cum să mă simt.

Este cel mai important meci din Europa şi l-am câştigat. Este incredibil. Sunt foarte mândru. Aveam încredere în acest grup, nu eram favoriţi, dar împreună orice este posibil”, a explicat Thomas Tuchel.

ADVERTISEMENT