Sporturi

Întâlnire de gradul zero! Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu s-au intersectat ieri, la antrenament, la Wimbledon. Cum au reacţionat! Foto EXCLUSIV

03.07.2019 | 10:50
Intalnire de gradul zero Simona Halep si Mihaela Buzarnescu sau intersectat ieri la antrenament la Wimbledon Cum au reactionat Foto EXCLUSIV

Azi e ziua cea mare la Wimbledon pentru România! Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu, primele două rachete de Fed Cup ale României, se vor duela într-un meci unic, în turul 2, ce va aduce la start cele mai bune jucătoare românce, ambele aflate în top 50 mondial, la un Grand Slam.

Partida are loc pe terenul 2, o arenă cu 4.000 locuri, acolo unde Simona Halep a mai jucat şi a obţinut rezultate notabile şi se va disputa după meciul pe care-l are programat Stan Wawrinka în turul 2.

Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu s-au evitat la antrenamentul de ieri
Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu s-au evitat la antrenamentul de ieri

Cum au reacţionat Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu atunci când s-au intersectat la antrenamentul de marţi

Marţi însă, cu o zi înainte de duelul românesc 100%, cele două jucătoare s-au intersectat la baza de antrenament Aorangi, de la Wimbledon. Momentul a fost surprins de FANATIK, reacţia celor două fiind extrem de rece, semn că miza meciului îşi spune deja cuvântul. Astfel, la distanţă de câţiva metri una de cealaltă, Simona şi Miki au făcut stretching înainte de antrenamentul propriu zis, fără a schimba vreo vorbă într-o discuţie amicală, cum ar face-o în mod normal.

În timp ce Halep îşi “testa” glezna afectată – vezi cum arată la 24 ore distanţă –  în urma micului incident de la meciul cu Sasnovich din primul tur, lăsându-se pe mâna preparatorului Teo Cercel, Miki se încălzea alături de echipa sa. Cele două românce au evitat să-şi intersecteze chiar şi privirile, discutând exclusiv cu stafful lor sau butonând la telefoanele personale. Iar apoi Simona Halep a mers pe terenul 5, în timp ce Miki s-a deplasat pe terenul 13 pentru antrenamentul propriu zis.

Presiunea există, se simte în aer deja, iar reacţiile celor două sportive de valoare din tenisul de la noi vorbesc de la sine. Ca o comparaţie, Svetlana Kuznetsova şi Alison van Uytvank – foto de mai jos, ce s-au duelat una împotriva celeilalte în turul 1 la Wimbledon, nu au avut nicio problemă să se şi antreneze împreună cu o zi înainte de meci.

Colegele româncelor din echipa de Fed Cup, Monica Niculescu şi Ana Bogdan, au prefaţat pentru FANATIK duelul Halep – Buzărnescu: “E un pic aiurea!”

“Pe teren, Simona e ca o fiară, se transformă total. Toate suntem foarte rele pe teren. Foarte muncitoare, nu dăm nimic gratis când jucăm. Un meci ca asta are o încărcătură aparte”, spunea Monica Niculescu pentru FANATIK, prefaţând duelul de azi, colegă cu cele două în echipa României.

Ana Bogdan, o altă componentă a echipei de Fed Cup, explică ce greu e să joci împotriva unei coechipiere, ea fiind pusă în faţa unui asemenea duel în urmă cu 3 ani, la US Open: “Va fi un meci foarte interesant, fiecare va da tot ce are mai bun. Trebuie să uiți cine e în partea cealaltă a fileului. Pe teren ești tu și cu mingea. Cu ea te lupți, nu cu adversara. Am jucat cu Sorana la US Open și  a fost foarte greu să las la o parte tot. Cumva ești un actor, trebuie să îți joci rolul. E un pic aiurea, nu îți dorești să pici cu o româncă.”  

  • 1 este numărul meciurilor directe disputate de cele două sportive: în urmă cu 11 ani, la un ITF în Italia
  • 0 este numărul de meciuri disputate la un turneu de Grand Slam de fiecare din cele două jucătoare împotriva unei alte românce