Sport

Întâlnire de taină la București între Mircea Lucescu și Igor Surkis. S-a decis viitorul lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu și patronul Igor Surkis s-au întâlnit la București pentru a discuta viitorul campioanei Ucrainei, Dinamo Kiev, dar și al tehnicianului român.  
08.04.2022 | 10:35
Intalnire de taina la Bucuresti intre Mircea Lucescu si Igor Surkis Sa decis viitorul lui Dinamo Kiev
Igor Surkis a avut o întâlnire, la București, cu Mircea Lucescu și i-a dat antrenorului mână liberă să construiască o echipă de top
ADVERTISEMENT

În plin război în Ucraina, Mircea Lucescu și patronul Igor Surkis s-au întâlnit la București și au decis ce se întâmplă în continuare cu campioana Dinamo Kiev.

Dinamo Kiev se pregătește la Snagov, patronul Igor Surkis a venit să discute cu Mircea Lucescu

Echipa antrenată de Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, se pregătește la Snagov, după ce a primit o dispensă din partea autorităților ucrainene de a părăsi țara, aflată sub invazia armatei Rusiei.

ADVERTISEMENT

Și echipa de tineret a campioanei din Ucraina este cantonată în baza de pregătire a celor de la FCSB, iar joi a disputat primul meci de la izbucnirea războiului, pe stadionul Rapid, 1-2 cu Sporting Lisabona în Youth League.

Cu această ocazie, în România a ajuns și patronul clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis, însoțit de fratele său, Grigory Surkis și impresarul Arcadie Zaporojanu.

ADVERTISEMENT

Aceștia au avut o întâlnire de taină cu Mircea Lucescu și au discutat despre viitorul campioanei în exercițiu a Ucrainei, în contextul războiului declanșat de Rusia.

”Joi, în București, Igor Surkis și antrenorul Mircea Lucescu au avut o întâlnire secretă în care soarta echipei a fost decisă.

ADVERTISEMENT

Din informațiile noastre, după o lungă discuție, s-a decis ca patronul grupării din Kiev să continue să finanțeze clubul, iar Lucescu să aibă parte de încredere totală pentru a construi o nouă echipă puternică.

La aceeași întâlnire au mai participat Grigory Surkis, Arcadie Zaporojanu și mai mulți angajați ai clubului”, notează platforma sport.ua.

ADVERTISEMENT

Campionatul din Ucraina este suspendat, Dinamo Kiev pleacă în turneu

Din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, campionatul din această țară a fost suspendat și nu există previziuni optimiste că s-ar putea relua în viitorul apropiat.

În acest context, oficialii lui Dinamo Kiev au decis să-și mute centrul de pregătire în România, iar echipa să susțină în perioada următoare un turneu în care va întâlni mai multe formații de top din Europa.

Meciurile au caracter caritabil, banii încasați urmând a fi donați autorităților din Ucraina pentru ajutorarea oamenilor afectați de războiul declanșat de Rusia.

Între echipele cu care trupa antrenată de Mircea Lucescu se va întâlni în cadrul turneului european se numără PSG, FC Barcelona, AC Milan, sau Ajax Amsterdam.

ADVERTISEMENT
Tags: