News

Întâlnire emoționantă între un fiu și mama lui după 9 luni în care restricțiile nu le-au permis să se vadă Video

14.11.2020 | 17:24
Intalnire emotionanta intre un fiu si mama lui dupa 9 luni in care restrictiile nu leau permis sa se vada Video
ADVERTISEMENT

Restricțiile din Marea Britanie au dat peste cap viața de familie a multor britanici. Astfel, o femeie de 92 de ani și-a revăzut fiul abia după 9 luni, perioadă în care vizitele la azilul de bătrâni au fost interzise. Revederea a avut  loc  printr-un geam de sticlă amenajat special pentru vizite.

Freda Maddison, aflată la căminul de îngrijire pentru bătrâni Eothen Homes din Wallsend, North Tyneside, nu a mai putut să îşi vadă fiul din luna februarie, din cauza restricțiilor impuse vizitatorilor pentru protejarea bătrânilor aflați în azile, transmite Observatornews.ro, preluând Tyne&Wear TV.

ADVERTISEMENT

Întrevederea dintre mamă și fiu, doar printr-un geam de sticlă

Revedere a fost posibilă doar după ce a fost montat un perete despărțitor din sticlă astfel încât să fie eliminat riscul de contagiune. Chiar dacă nu s-au putut nici acum îmbrățișa, mama și-a sărutat fiul prin peretele de sticlă și au putut sta de vorbă pe îndelete, luând prânzul împreună.

Cei doi și-au unit lipit mâinile de geamul care-i despărțea stând astfel de vorbă timp de minute bune. „Când și-au atins mâinile prin geam, m-a emoționat, chiar m-a emoționat”, a spus Christine Henderson, managerul căminului.

ADVERTISEMENT

A fost foarte bine. Uneori vederea ei este foarte slabă, vede înceţoşat, aşa că a trebuit să se apropie un pic pentru a vedea că sunt eu. A fost frumos să pot sta aproape de mama. Avea un ecran în față, dar dacă puneai mâna pe ecran, puteai simți căldura. Ea simţea căldura mâinii mele, iar eu simţeam căldura ei. Nu este acelaşi lucru ca o îmbrăţişare, dar este mai bine decât un apel telefonic. Este un lucru bun că cei de la cămin au făcut asta. Cred că va fi bine pentru ceilalţi bătrâni şi familiile lor. Este mai sigur”, a spus Stephen Maddison (56 de ani), fiul femeii.

Chiar dacă nu a putut să-l invite în camera în care se afla, Freda Maddison s-a bucurat de vizita surpriză pe care a avut-o. „E mai bine decât nimic. Mă gândesc întotdeauna la el. Şi el mi-a spus acelaşi lucru. Am vorbit despre lucrurile pe care le-am făcut în trecut împreună, e minunat”, a spus femeia, internată în azil după ce a fost diagnosticată cu Alzheimer.

ADVERTISEMENT

Înainte de apariția epidemiei de COVID-19, Stephen venea în fiecare zi să-și vadă mama, însoțit de câinii la care femeia ține foarte mult. După introducerea restricțiilor, au trebuit să se mulțumească doar cu convorbirile telefonice.

Acum, după ce regulile s-au schimbat, putem permite vizitatorilor din nou să vină. Am amenajat acest stand, astfel încât locuitorii să își poată vedea familia într-un mod sigur”, a mai spus managerul căminului.

ADVERTISEMENT