News

Întâlnirea între Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Florin Cîțu s-a încheiat. Premierul desemnat ar urma să reia discuțiile cu eventualii parteneri parlamentari. Update

Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni seară, cu Nicolae Ciucă și Florin Cîțu, în contextul crizei politice din țară.
25.10.2021 | 20:12
Intalnirea intre Klaus Iohannis Nicolae Ciuca si Florin Citu sa incheiat Premierul desemnat ar urma sa reia discutiile cu eventualii parteneri parlamentari Update
Întâlnire între Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Florin Cîțu. Subiectul discuțiilor ar fi refacerea coaliției. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
25-10-2021
17:11

Întâlnirea între Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Florin Cîțu s-a încheiat

Klaus Iohannis a stat de vorbă cu Nicolae Ciucă și Florin Cîțu  pentru a debloca negocierile. Premierul desemnat ar putea negocia cu oricine ar dori, s-a stabilit în urma întrevederii, potrivit unor surse Digi 24.

Concret,  s-a stabilit o flexibilizare a mandatului cu ambele variante: PSD sau USR.  Discuțiile viitoare cu aceste formațiuni politice vor avea o deschidere mai mare la concesii, astfel încât să se obțină susținerea pentru învestirea Guvernului Ciucă.

Președintele României ar urma să aibă o întrevedere cu liderul PNL, dar și cu premierul desemnat. Cei trei ar trebui să discute despre criza politică din țară și să încerce să găsească o soluție pentru formarea unui guvern.

Întâlnire între Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Florin Cîțu

Este luat în calcul inclusiv scenariul refacerii coaliției de guvernare, cea cu PNL, USR și UDMR, relatează Digi24.

ADVERTISEMENT

Negocierile între partide au eșuat, astfel că Nicolae Ciucă, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis, nu a obținut sprijin din partea niciunei formațiuni politice, astfel că nu poate forma o majoritate.

Florin Cîțu mărturisea că singura soluție este să fie votat acest Guvern minoritar, iar PSD și USR ar trebui să arate „responsabilitate”.

ADVERTISEMENT

„Soluția responsabilă, astăzi, este să votăm acest Guvern minoritar, asta ar arăta și din partea celor de la USR și de la PSD responsabilitate și că îi interesează românii și nu doar voturile și schemele electorale sau planurile lor electorale”, a declarat Cîțu.

Dacian Cioloș și Nicolae Ciucă s-au întâlnit pentru a discuta

Totuși, liderul USR a spus că nu este de acord cu o asemenea soluție și a precizat că PNL ar trebui să găsească soluții pentru a se alia fie cu PSD, fie cu partidul pe care îl conduce.

ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș chiar a reamintit faptul că asemenea situații au mai existat în trecut.

“Noi credem că soluţia pentru această perioadă pentru România este un guvern cu o majoritate în Parlament şi PNL are posibilitatea să negocieze o astfel de majoritate fie cu PSD, că a mai făcut lucrul acesta, a mai guvernat cu PSD şi a mai făcut majorităţi cu PSD, fie cu USR, lucru pe care noi îl tot propunem de câteva săptămâni.

O astfel de majoritate ar putea susţine şi măsuri de criză, dar şi reforme de care statul român are nevoie”, a spus Cioloş.

ADVERTISEMENT

De altfel, chiar după ce a avut loc această întâlnire, premierul desemnat a declarat că USR nu susține un Guvern minoritar și chiar a precizat că soluția ar fi refacerea fostei coaliții de la guvernare.

Același lucru va fi discutat și în cadrul întâlnirii de luni seara dintre președinte, Nicolae Ciucă și Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT