News

Întâlnire periculoasă la Sinaia. Un urs a încercat să intre în mașina turistului care-l hrănea

Un turist a avut parte de o surpriză neplăcută la intrarea în Sinaia, după ce s-a întâlnit cu un urs pe care încerca să-l hrănească.
27.06.2021 | 14:46
Intalnire periculoasa la Sinaia Un urs a incercat sa intre in masina turistului carel hranea
ADVERTISEMENT

Numărul incidentelor în care urșii apar în zone locuite de oameni este în continuă creștere în ultima perioadă, ultimul având loc în acest weekend când un urs a încercat să intre în mașina turistului care se oprise să-l hrănească.

Întâlnirea cu ursul a survenit pe drumul spre Cota 2.000 Sinaia, informează Antena 3. Contrar recomandărilor autorităților, respectiva persoană a oprit mașina și a început să-l hrănească.

ADVERTISEMENT

Ursul nu s-a mulțumit să aștepte hrana, ci a încercat să intre în mașina în care se afla bărbatul.

„Ursul s-a urcat pe mașina mea”

A fost o aventură frumoasă, ținând cont că eram în mașină. Că altfel dacă nu eram în mașină putea să iasă foarte rău. Coboram de la Cota 2000 și pe drum spre oraș ne-am întâlnit cu animalul. Am încercat să-i dau ceva pufuleți și atunci… violent. N-a fost violent, pur și simplu s-a urcat pe mașina mea – se vede în imagini – să sară în mașină, cum s-ar zice, pur și simplu.

ADVERTISEMENT

Nu a plecat. A rămas acolo. Eu am plecat și l-am lăsat acolo. Au venit alți turiști, s-au uitat la el, l-au hrănit”, a povestit Bogdan Ivan.

Odată cu începerea sezonului cald, întâlnirile dintre urși și oameni au devenit mai numerose. Unele dintre acestea au avut un deznodământ tragic.

ADVERTISEMENT

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un urs a intrat în casa fostului primar din Tușnad Sat. Ursul a golit lada frigorifică și a devastat subsolul casei.

A încercat să intre la demisol distrugând pe jumătate o ușă termopan, după ce a găsit un geam mai mic a intrat pe acolo, s-a apucat de o ladă frigorifică. Bineînțeles a distrus tot, a desfăcut lada, a mâncat ce a putut să mănânce, a scos afară tot și pe acolo pe unde a intrat a și ieșit. În Tușnad nu este o raritate: și la restaurante și la casa oamenilor și peste tot vin urșii. De ani de zile se tot fac cereri, dar în realitate nu se face nimic. Nu eram acasă, noi am fost plecați” a spus fostul primar.

ADVERTISEMENT

Ministrul Mediului speră să prevină pe viitor atacurile urșilor

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a inițiat un proiect de ordonanță de urgență care facilitează intervenția imediată a autorităților în cazul urșilor care apar în zonele locuite. Tanczos Barna speră ca proiectul să primească acceptul coaliției de guvernare pentru adoptarea în Guvern.

Obligaţia noastră, nu doar rolul, obligaţia noastră, a ministerului, este să apărăm cetăţenii, în primul rând şi, din acest punct de vedere, este absolut necesară o intervenţie imediată, rapidă, promptă, în cazurile de pericol (…)

Am avut mai multe discuţii cu domnul viceprim-ministru Kelemen Hunor, dânsul va susţine această discuţie în coaliţie, ne vom întâlni şi cu alte organizaţiile nonguvernamentale pentru a discuta această propunere”, a declarat Tanczos Barna.

Ministrul Mediului susține că actul normativ are ca scop prevenirea atacurilor urșilor, uciderea celor agresivi fiind ultima măsură la care ar urma să se recurgă.

ADVERTISEMENT