News
notix pixel id

Întâmplare emoționantă în Turcia: un câine a salvat o pisică de sub ruine, după cutremurul devastator

01.11.2020 | 12:02
Întâmplare emoționantă în Turcia: un câine a salvat o pisică de sub ruine, după cutremurul devastator
Întâmplare emoționantă în Turcia: un câine a salvat o pisică de sub ruine, după cutremurul devastator. Sursa foto: aa.com.tr
ADVERTISEMENT

Un câine de salvare a reușit să scape o pisică din ruinele provocate de cutremurul care a zguduit orașul turc Izmir. Pisica a fost salvată la 30 de ore după devastatorul seism. 

Vineri, 30 octombrie, a avut loc un cutremur în Insulele Dodecaneze, Grecia, la granița cu Turcia. Seismul cu magnitudinea 7.0, a lovit la aproximativ 17 km de coasta provinciei de vest a Izmirului și a fost resimțit și la Atena și în insula Creta, dar și în Istanbul, potrivit Geological Survey.

În Izmir, mai multe clădiri s-au prăbușit, iar locuitorii au ieșit în stradă, privind șocați și neputincioși cum au fost distruse clădirile de locuințe din orașul din Turcia.

ADVERTISEMENT

Întâmplare emoționantă în Turcia: un câine a salvat o pisică de sub ruine, după cutremurul devastator

Vineri, un puternic seism cu magnitudinea 7 s-a produs vineri în Marea Egee şi a fost resimţit atât în Turcia, cât şi în Grecia. Cutremurul a fost urmat de un mini-tsunami care a lovit insula Samos. Cutremurul avut loc la 17 km în largul coastei Izmirului și a fost resimțit până la Atena și Istanbul.

De asemenea, peste 10o de persoane au fost scoase în viață din ruinele clădirilor puse la pământ de cutremur, după cum a anunțat președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, conform CNN. În jur de 40 de persoane și-au pierdut viața din cauza seismului, fiind aproximativ 885 de răniți.

ADVERTISEMENT

Printre salvatorii celor aflați sub ruine, se numără și un câine de salvare. Patrupedul a reușit, la 30 de ore după ce seismul a lovit Izmirul, să salveze o pisică de sub dărăpănături, semn că orice viață este importantă pentru salvatori.

După ce au încercat minute în șir să salveze o pisică dintre dărâmături, pompierii au reușit să salveze animalul cu ajutorul unui câine special antrenat.

ADVERTISEMENT
pisică
Întâmplare emoționantă în Turcia: un câine a salvat o pisică de sub ruine, după cutremurul devastator. Sursa foto: Twitter

Câinele din Asociația de Căutare și Salvare din Turcia (AKUT) a observat pisica în timpul nopții, în timp ce înconjura clădirea respectivă și cerceta împrejurimile. Echipajul de salvare i-a înmânat pisica proprietarului după ce a reușit să elibereze felina îngrozită.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri