Life

Întâmplare ireală pentru pasagerii unei mari nave de croazieră. Au fost avertizați să stingă luminile și să tragă perdeaua

Eveniment neașteptat pentru călătorii unei importante nave de croazieră. Li s-a cerut să oprească curentul și să țină perdeaua trasă.
22.03.2025 | 12:15
Intamplare ireala pentru pasagerii unei mari nave de croaziera Au fost avertizati sa stinga luminile si sa traga perdeaua
Ce au pățit pasagerii de pe o navă de croazieră. Sursa foto: cunard.com
ADVERTISEMENT

Pasagerii unei mari nave de croazieră au trecut printr-o întâmplare ireală, în timpul unei călătorii pe Marea Sulu-Celebes. Ei au fost avertizați să stingă luminile și să tragă perdeaua. Ce alte măsuri au fost luate pentru protecția acestora.

Cu ce situație surprinzătoare s-au confruntat călătorii unei nave de croazieră

Queen Anne, operată de compania Cunard, a trecut printr-o situație surprinzătoare în urmă cu puțin timp. Nava de croazieră, cu o greutate de 114.000 de tone, le-a transmis un avertisment călătorilor și a luat măsuri de precauție.

ADVERTISEMENT

Căpitanul vasului a emis o avertizare de securitate la bord. Semnalul de alarmă a fost emis înainte de a intra în apele Mării Sulu-Celebes, cunoscută pentru acte de piraterie. Conform Business Insider, pasagerii au fost nevoiți să oprească curentul.

Aceștia nu au avut voie să aprindă lumina în cabine. De asemenea, li s-a recomandat să stea în permanență cu perdelele trase în timpul traversării. Printre măsurile de precauție s-a numărat și închiderea punților exterioare pe timpul nopții.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, luminile exterioare esențiale au rămas aprinse la un nivel minim pentru a reduce vizibilitatea navei de croazieră. Aceasta a plecat din Germania în luna ianuarie, călătoria urmând să aibă o durată de 111 nopți.

„Ca parte a procedurilor maritime standard, căpitanii noștri pot face anunțuri de precauție atunci când navighează prin anumite regiuni. 

ADVERTISEMENT

Nu a existat nicio amenințare specifică la adresa navei sau a pasagerilor săi, iar experiența la bord a rămas neafectată”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Cunard, mai arată sursa menționată mai sus.

ADVERTISEMENT

Marea Sulu-Celebes, celebră pentru istoricul său cu pirații

Apele dintre Indonezia, Malaezia și Filipine sunt celebre pentru răpirile care au avut loc în trecut. Acestea aveau loc cu scopul de a cere o răscumpărare, actele de piraterie fiind comise mai ales de gruparea jihadistă și de pirați Abu Sayyaf.

Aceasta este o organizație teroristă desemnată de către mai multe guverne, inclusiv SUA și Filipine. În general, pirații vizează petroliere și nave de transport, însă au existat și cazuri de atacuri asupra navelor de croazieră.

Între anii 2016-2022 navele au fost sfătuite să evite complet zona. Centrul de Informare ReCAAP, care monitorizează pirateria în Asia, a considerat amenințarea de răpire ca fiind ridicată. Ulterior, în ianuarie 2025 nivelul de amenințare a fost redus la „scăzut”.

S-a luat această decizie pentru că nu au mai fost raportate răpiri în zonă din ianuarie 2020. Unul dintre cele mai cunoscute evenimente ale piraților somalezi s-a produs în 2009 când au încercat să captureze nava MSC Melody.

Incidentul s-a produs în apropiere de Seychelles. La momentul respectiv pasagerii au ripostat aruncând mese și scaune de pe punte. Din fericire, focurile de armă au determinat atacatorii să se retragă.