Fotbal intern

Ăsta ar putea fi primul TUN pe piaţa transferurilor pentru DINAMO! Ce super-mijlocaş vor “cîinii”!

Perioada de transferuri este încă departe, dar oficialii lui Dinamo caută să se întărească pentru sezonul viitor. Astfel, conducătorii din "Ştefan cel Mare" l-au contactat pe Florin Manea...
11.04.2014 | 11:09
Asta ar putea fi primul TUN pe piata transferurilor pentru DINAMO Ce supermijlocas vor ciinii

Perioada de transferuri este încă departe, dar oficialii lui Dinamo caută să se întărească pentru sezonul viitor. Astfel, conducătorii din “Ştefan cel Mare” l-au contactat pe Florin Manea pentru a-l ruga să direcţioneze în “Groapă” doi jucători de mare viitor care au făcut anul acesta un sezon foarte bun de Liga 1, deşi au jucat pentru ultima clasată, Corona Braşov. Este vorba despre mijlocaşul dreapta, Alexandru Neacşa, şi golgheterul echipei, Sergiu Buş.

Neacşa, dorit de un an

Alexandru Neacşa (22 de ani) a fost dorit de Dinamo şi în vara anului 2013, dar după negocieri îndelungate totul a picat din cauza ofertei “cîinilor”, dar şi pentru că pe adresa jucătorului care pînă atunci jucase la CS Turnu Severin au sosit unele oferte din străinătate. Cea mai importantă din Elveţia, de la Servette Geneva. Pînă la urmă însă, nici pistele externe nu au mai prins contur, astfel încît Neacşa a fost nevoit să-şi găsească angajament în Liga 1. A ales proiectul pe care i l-a oferit Corona Braşov, echipă care însă a fost, de departe, cea mai slabă din actualul sezon al Ligii 1. Totuşi, Neacşa a lăsat o impresie bună, motiv pentru care şefii lui Dinamo îl vor iar.

Alexandru Neacsa

Şi-a dat acordul să vină la Dinamo

Cum interesul oficialilor a fost materializat şi printr-o ofertă financiară mai consistentă faţă de cea din urmă cu aproximativ un an, se pare că Dinamo este foarte aproape să bifeze primul transfer pentru sezonul viitor. Asta pentru că şi jucătorul, conform unor surse din cadrul clubului, s-a arătat mulţumit de propunere şi a oferit un acord verbal de principiu în ceea ce priveşte un transfer din vară. Marele avantaj este că Neacşa va veni liber de contract, lui expirîndu-i angajamentul cu Corona la finalul stagiunii în curs. Dacă Alex este aproape rezolvat în condiţiile în care nu apare o ofertă de nerefuzat din străinătate, aducerea lui Sergiu Buş (21 de ani) este mult mai dificil de realizat.

598724-sergiu-bus

Buş se îndreaptă spre Rusia!

Atacantul a fost curtat şi în iarnă de Dinamo, doar că oferta “cîinilor” nu a fost deloc pe placul lui Buş atunci, motiv pentru care el nu a luat nicio secundă în calcul să meargă în “Ştefan cel Mare”. Cu toate că acum este vorba despre ceva mai mulţi bani, golgheterul Coronei nu pare să-şi fi schimbat opţiunea. La rîndul său, el îşi va încheia contractul cu braşovenii în vară, dar vrea cu orice preţ să prindă un angajament peste hotare. Cea mai probabilă destinaţie va fi Rusia, acolo unde joacă şi fratele său, Laurenţiu, şi din partea căruia speră să primească ajutor în vederea înlesnirii semnării unui angajament avantajos din punct de vedere financiar.

22 de meciuri şi un gol şi-a trecut Neacşa în cont pentru Corona în actualul sezon

9 goluri în 21 de meciuri a reuşit Sergiu Buş pentru echipa braşoveană în această stagiune

“Neacşa e un fotbalist care va face mulţi bani! Notaţi-l, că nu i-a pomenit nimeni numele pînă acum! Nimeni nu l-a remarcat pînă acum. Corona stă doar în el şi în Buş“, a declarat Dumitru Dragomir în cadrul unei conferinţe de presă.