News

Întârzierea formării unui Guvern, consecințe grave pentru România. Analist economic: ”Vom rămâne fără căldură, fără utilitățile de bază”

Un cunoscut analist economic este de părere că întârzierea formării unui Guvern cu puteri depline ar putea avea consecințe grave pentru România.
08.11.2021 | 20:01
Intarzierea formarii unui Guvern consecinte grave pentru Romania Analist economic Vom ramane fara caldura fara utilitatile de baza
ADVERTISEMENT

Din 5 octombrie, România este fără un Guvern cu puteri depline la Palatul Victoria, într-o perioadă în care țara traversează crize majore de ordin sanitar și energetic.

Analistul economic Mircea Coșea a explicat ce consecințe grave poate genera întârzierea formării unui Executiv plin.

ADVERTISEMENT

Analistul economic Mircea Coșea, avertisment sever în prag de iarnă

După ce în presă s-a vehiculat ideea că premierul ar fi cerut încă o lună pentru negocieri, Coșea a atras atenția că asta ar putea conduce la o situație extrem de gravă pentru țară.

Analistul economic spune că suntem ”în prag de faliment” și peste 200 de localități nu mai au bani.

ADVERTISEMENT

”De vreo trei săptămâni spun că suntem în prag de faliment. Sunt mai mult de 200 de localități care nu mai au bani. Ceea ce s-a întâmplat la Timişoara şi la Craiova sunt lucruri care s-au rezolvat punctual şi temporar.

Suntem în situaţia în care suntem în prag de faliment. Nu spun incapacitate de plată, că e prea mult, dar e foarte grav ce se întâmplă. Se poate rezolva situaţia cu eforturi, bineînțeles, pentru că bugetul nostru nu este prea generos şi pentru asta trebuie o rectificare bugetară care trebuie făcută de un guvern în funcţie.

ADVERTISEMENT

Văd că lucrurile merg foarte, foarte greu cu formarea guvernului

Văd că premierul demis cere încă o lună şi ceva de negocieri. Deci suntem în pragul unor situaţii foarte complicate. Văd că şi alţii îşi dau seama de acest lucru. În sfârșit, Consiliul Fiscal a spus şi el că situaţia este foarte gravă.

În ţară au apărut nişte păreri foarte ferme în legătură cu gravitatea momentului pe care îl trăim, iar cei care fac astăzi negocierea ar trebui să grăbească pentru că nu putem merge aşa la infinit. Se întâmplă lucruri foarte grave”, spune Coșea la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Mircea Coșea: ”Vom rămâne fără căldură, fără utilitățile de bază”

În opinia lui Coșea, dacă rectificarea bugetară nu se va realiza până la finele acestei luni, România riscă să intre într-o criză a căldurii și a utilităților de bază.

”Vom rămâne fără căldură, fără utilitățile de bază în iarnă. Suntem o ţară care nu are capacitatea de a-şi gestiona resursele. Suntem o ţară cu o clasă politică eșuată care nu e în stare să facă un guvern în viitoarele zile.

Rectificarea trebuie făcută până la finalul acestei luni, altfel situaţia se înrăutățește într-o manieră absolut periculoasă”, a mai spus Mircea Coşea.

ADVERTISEMENT