News

Inter a scăpat de fotbalistul cu cel mai bizar record! A fost eliminat de două ori, fără să joace vreun minut

05.09.2020 | 17:08
Inter a scapat de fotbalistul cu cel mai bizar record A fost eliminat de doua ori fara sa joace vreun minut
ADVERTISEMENT

Tommaso Berni este un nume care nu spune prea multe nici măcar marilor pasionaţi de fotbal, dar el deţine un record greu de egalat.

De meserie portar, Berni a reuşit să încaseze mai multe cartonaşe roşii decât numărul partidelor jucate pentru Inter, ultima sa echipă. De fapt, are mai multe „roşii“ decât minute jucate.

ADVERTISEMENT

Şi dacă vă întrebaţi cum este posibil aşa ceva, foarte simplu: a fost eliminat direct de pe banca de rezerve. Şi nu doar o dată, ci de două ori.

Două roşii într-un singur sezon

În sezonul 2019-2020, jucătorii lui Inter au încasat, în total, 9 cartonaşe roşii. Două dintre ele i-au „revenit“ lui Tommaso Berni, rezerva rezervei de portar. În Italia, pe foaia de joc pot fi trecuţi 10 fotbalişti, aşa că Berni a prins lotul cu regularitate. Dar nu şi echipa.

ADVERTISEMENT

Prima eliminare a venit în ianuarie, după un egal contra lui Cagliari, 1-1. A primit „roşu“ după fluierul final al partidei, după ce a aplaudat sarcastic arbitrul ce-l eliminase pe Lautaro Martinez. A primit şi două etape de suspendare.

Apoi, într-o mişcare de record mondial, Berni a mai fost eliminat o dată. Pe 28 iunie, la 2-1 cu Parma, a protestat vehement de pe banca de rezerve şi a fost din nou eliminat. Două roşii într-un sezon, deşi nu a mai jucat de 7 ani. Niciun alt jucător de la Inter nu a fost eliminat de două ori în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Interesant este că Daniele Padelli, portarul de rezervă al milanezilor, a fost şi el eliminat de pe banca de rezerve. Se întâmpla la meciul pierdut cu Juventus, pe 21 iunie. Cu o etapă înainte de a doua eliminare a lui Berni.

Ceilalţi eliminaţi ai sezonului au fost: Skriniar, Bastoni şi Alexis Sanchez, pentru cumul de galbene, şi Gravillon, Dalbert şi Lautaro Martinez, „roşu“ direct.

ADVERTISEMENT

Carieră de rezervă sau rezervă de carieră

Tommaso Berni şi-a început cariera chiar la juniorii lui Inter, dar valoarea nu l-a ajutat să facă pasul spre echipa mare. Aşa că, în martie 2001 se transfera la Wimbledon, în Anglia. Totuşi, până la 30 iunie 2003, când a plecat de la echipă, nu a apărat în niciun meci.

A ajuns la Ternana, în Serie B, liber de contract. Aici a fost prima opţiune între buturi până în ianuarie 2007. În acest interval, a apărat în 87 de partide, încasând 106 goluri. Şi un cartonaş roşu.

La mijlocul sezonului 2006-07, Lazio plătea 1,5 milioane de euro pentru Tommaso Berni, adus ca soluţie de rezervă, pentru că Angelo Peruzzi se pregătea să plece, iar Marco Ballotta trecuse deja de 40 de ani. Contractul s-a derulat până la final, în iunie 2011.

Debutul în Serie A s-a petrecut pe 20 mai, contra Parmei. Era penultima etapă a campionatului. Meciul s-a încheiat la egalitate, 0-0, iar Berni a prins poarta şi în ultima rundă, 1-2 cu Siena. Dar, în sezonul următor, 2007-2008, a rămas a treia opţiune, după Fernando Muslera, proaspăt transferat, şi „bunicul“ Ballotta. În iunie 2008, în curtea lui Lazio a mai venit şi Juan Pablo Carrizo, fapt care a dus la împrumutul lui Tommaso Berni la Salernitana în Serie B. Mutarea s-a produs în februarie 2008. A prins 16 meciuri în Serie B şi a revenit la Lazio, unde a mai apărat de 7 ori până la finalul contractului.

În 2011, Berni se muta în Portugalia, la Braga. A stat un sezon, a apărat în două meciuri de Cupă, unul de campionat şi două amicale. În august 2012, ajungea la Sampdoria, în Serie A. Reîntors în prima ligă de acasă, a bifat ultimele lui partide. Au fost doar 3! În rest, a fost rezervă şi a privit meciurile colegilor lui de pe bancă. Asta nu l-a împiedicat să fie eliminat pe 31 octombrie 2012, într-un meci contra Interului. A fost primul lu „roşu“ în afara terenului de joc. Era etapa a zecea, după ce în cea de-a noua bifase ultima lui prezenţă într-un meci oficial.

De la Sampdoria a plecat, cum altfel, liber de contract la Torino, unde a stat un singur an, şi apoi la Inter. Pe 2 iulie 2014, Tommaso Berni a semnat cu Inter. A plecat de la nerrazzuri pe 1 septembrie 2020. Şapte sezoane, zero meciuri şi două cartonaşe roşii mai târziu.

ADVERTISEMENT