Fotbal international

Inter Milano, clubul marilor pierderi! Mari jucători cedaţi de italieni pe bani puţini

Internazionale Milano este unul dintre marile cluburi europene care a făcut unele dintre cele mai păguboase afaceri, cedând jucători care mai apoi au avut cariere de excepţie.
09.01.2018 | 18:08
Inter Milano clubul marilor pierderi Mari jucatori cedati de italieni pe bani putini

Milanezii l-au avut în curte pe noua stea a Barcelonei, Philippe Coutinho. În 2008, Massimo Moratti a plătit patru milioane de euro pentru semnătura brazilianului (care atunci avea 16 ani), dar a decis să-l mai lase două sezoane la Vasco da Gama.

Coutinho nu a jucat decât 47 de meciuri la Inter Milano şi după un împrumut la Espanyol Barcelona a fost vând la începutul anului 2013 la FC Liverpool pentru doar 13 milioane de euro. După mai puţin de cinci ani, brazilianul a fost achiziţionat de FC Barcelona pentru 162 de miilioane de euro.

Ronaldo, Roberto Carlos, Pirlo şi Bergkamp, afaceri păguboase pentru Inter Milano

Şi acesta nu este singurul exemplu de afacere păguboasă pentru Inter Milano. Italienii au mai avut în curte jucători de ceretă valoare de care s-a despărţit extrem de uşor, brazilienii Ronaldo şi Roberto Carlos, olandezul Denis Bergkamp sau italianul Andrea Pirlo.

Ronaldo şi Roberto Carlos au ajuns pe sume infime comparativ cu valoarea lor la Real Madrid, fundaşul costând trei milioane de euro, iar atacantul 45 de milioane de euro. Şi asta deşi înainte de Ronaldo, Real Madrid i-a adus pe Luis Figo pentru 60 de milioane de euro şi Zinedine Zidane pentru 72 de milioane de euro.

Inter Milano l-a cedat pentru 18 milioane de euro pe Andrea Pirlo la concitadina AC Milan în 2001, fiind al 18-lea cel mai scump transfer din acel an. În zece ani petrecuţi la AC Milan, Pirlo a cucerit de două ori Champions League. Pe Denis Bergkamp, Inter Milano l-a cedat pentru doar 11 milioane de euro, iar olandezul a făcut istorie la Arsenal Londra.

Tags: