Stiri sportive

Inter nu renunţă la români. Şi-a cumpărat ATACANT

George Puşcaş este un tînăr atacant român care i-a convins pe oficialii lui Inter că merită să îl cumpere după 10 luni de împrumut. Puşcaş a fost împrumutat în vara lui 2013 de la...
24.04.2014 | 00:05
Inter nu renunta la romani Sia cumparat ATACANT
ADVERTISEMENT

George Puşcaş este un tînăr atacant român care i-a convins pe oficialii lui Inter că merită să îl cumpere după 10 luni de împrumut. Puşcaş a fost împrumutat în vara lui 2013 de la Liberty Oradea pentru un an de echipa italiană. FANATIK.RO a aflat că Inter va activa opţiunea de cumpărare la sfîrşitul acestui sezon.

338f3f2d8d4fa4b73b15e28e5b021b47_60124_1369244278_17252200

George Puşcaş a vorbit pentru FANATIK.RO despre cele 10 luni petrecute la Inter Milan, despre cum a fost privită retragerea lui Cristi Chivu în club, despre sfaturile pe care i le-a dat Zanetti, dar şi despre echipa naţională.

ADVERTISEMENT

“Toţi erau trişti cînd s-a retras Chivu”

Atacantul în vîrstă de 18 ani care evoluează la Inter Primavera a declarat că se simte foarte bine la club şi că a fost foarte emoţionat cînd a aflat că va fi cumpărat definitiv: ” Mă simt excelent la Inter, încep să vorbesc limba din ce în ce mai bine, fotbalul e de nivel înalt aici, ce aş putea să îmi mai doresc? Cînd am aflat că voi fi cumpărat definitiv am fost foarte emoţionat, însă sînt foarte motivat să confirm aşteptările.” a declarat Puşcaş.

Tînărul jucător a primit sfaturi de la Cristi Chivu şi a povestit despre atmosfera de la club cînd fostul fundaş a făcut anunţul retragerii: “Am vorbit cu Cristi Chivu anul trecut şi mi-a spus că trebuie să mă ţin de treabă şi că, dacă voi munci, va veni şi vremea mea. În momentul în care s-a retras, a fost o atmosferă foarte tristă la club, ţin minte că am mai fost şi la echipa mare şi toţi erau trişti”, a spus Puşcaş.

ADVERTISEMENT

“Zanetti mi-a spus că am şanse mari să ajung la prima echipă”

Jucătorul de la seniori care îi dă cele mai multe sfaturi e legenda Interului, Javier Zanetti: ” Zanetti e jucătorul cu care vorbim cei mai mult, noi, de la tineret. E un jucător imens şi foarte respectat la Inter. Cînd mergem la echipa mare, el glumeşte cu noi, el ne dă cele mai multe sfaturi şi ne spune cam ce trebuie să facem. Mie mi-a spus că sînt băiat talentat, însă că trebuie să o ţin tot aşa şi am toate şansele să ajung la prima echipă”. 

Puşcaş a spus că sînt diferenţe destul de mari între fotbalul din România şi cel din Italia, în special la mentalitate: “Aici antrenamentele sînt mult mai serioase, toată lumea e ordonată, punctuală şi lucrăm mult mai mult la capitolul defensivă decît o făceam în România”. Atacantul a continuat şi e de părere că tinerii jucători români care ajung în Italia nu au carenţe de nivel tactic: “Nu mi se pare că jucătorii români care ajung aici au lipsuri la capitolul tactică. E evident că la un astfel de club te pui bine la nivel tactic, însă nu o iei de la zero”,  a declarat Puşcaş.

ADVERTISEMENT

Tînărul atacant a debutat şi la echipa naţională de Under 19 a României şi, în cele 2 meciuri jucate, a reuşit să marcheze de 3 ori. Puşcaş a vorbit şi despre atmosfera din lot: “E o atmosferă foarte bună la lot, avem o echipă bună şi sperăm să vină şi calificările”, a declarat Puşcaş.

“Cred că stilul meu seamănă cu al lui Ibrahimovici”

George Puşcaş spune că se aseamănă cu Ibrahimovic şi speră să ajungă la un nivel asemănător: “Jucătorii mei preferaţi sînt Ibrahimovic şi Ronaldo. Cred că stilul meu  seamănă cu al lui Ibrahimovici ca agresivitate şi sper ca pe viitor să ajung la un nivel de joc asemănător cu el. E cel mai bun”, a spus tînărul atacant.

ADVERTISEMENT

Atacantul împrumutat de Inter de la Oradea are o cotă de piaţă de 100.000 de euro pe site-ul de specialitate transfermarkt.de.

VEZI VIDEO:

P: Pariaza LIVE cu Unibet. Bonus de 150 ron la înregistrare! 

ADVERTISEMENT