Sport

Inter – FC Porto 1-0 și RB Leipzig – Manchester City 1-1, în optimile de finală ale Champions League. Lukaku o salvează pe Inter, „cetățenii” tremură pentru calificare

Vezi aici Inter - FC Porto și RB Leipzig - Manchester City. Partidele se dispută miercuri, 22 februarie, de la ora 22:00, în turul optimilor de finală ale Champions League
22.02.2023 | 23:45
Inter  FC Porto 10 si RB Leipzig  Manchester City 11 in optimile de finala ale Champions League Lukaku o salveaza pe Inter cetatenii tremura pentru calificare
Mahrez a deschis scorul în RB Leipzig - Manchester City
ADVERTISEMENT
22-02-2023
19:08

RB Leipzig - Manchester City 1-1 (Gvardiol 70 / Mahrez 27)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+4: Final de meci. Manchester City nu reușește să se impună pe terenul lui RB Leipzig și mai are de așteptat returul pentru a obține calificarea în sferturile de finală ale competiției.

Min. 74: Gundogan plasează balonul cu latul de la 16 metri, dar Blaswich a o intervenție providențială.

Min. 70: GOOOL RB Leipzig!!! Halstenberg centrează perfect și Gvardiol înscrie cu capul din 6 metri.

Min. 55: Același Henrichs, intrat la pauză, scapă singur cu Ederson, dar șutul său plasat de la 10 metri trece milimetric pe lângă bară.

Min. 53: Henrichs reia cu capul din interiorul careului, dar mingea trece peste poarta lui Ederson.

Min. 50: Gundogan pătrunde în stânga, centrează înapoi, dar șutul lui Grealish este blocat de Schalger aproape de pe linia porții.

Min. 45+2: Werner scapă în stânga, pătrunde în careu și șutează printre fundașii adverși, dar Ederson este la post.

Min. 35: Șutul lui Grealish trece puțin peste poartă.

Min. 30: Rodri reia periculos cu capul spre poartă, Haaland nu ajunge să împingă balonul în plasă și acesta se scurge puțin pe lângă bară.

Min. 27: GOOOL Manchester City!!! Schlager pasează greșit în jumătatea proprie, Grealish trimite mingea pe culoar, Gundogan îi lasă inteligent lui Mahrez și acesta deschide scorul cu un șut plasat de la 15 metri.

Min. 13: Mahrez execută un corner din dreapta, Ruben Dias reia cu capul, dar mingea e pe centru și nu-i pune probleme portarului Blaswich.

Min. 1: A început partida.

Au apărut echipele de start la RB Leipzig – Manchester City:

RB Leipzig: Blaswich – Klostermann, Orban, Gvardiol, Halstenberg – Laimer, Schlager – Szoboszlai, Forsberg, Werner – Andre Silva. Rezerve: Nickisch, Nyland, Haidara, Henrichs, Kampl, Nkunku, Poulse, Raum, Simakan. Antrenor: Marco Rose

Manchester City: Ederson – Walker, Akanji, Dias, Ake – Rodri, Gundogan – Mahrez, Silva, Grealish – Haaland. Rezerve: Ortega, Carson, Alvarez, Charles, Foden, Gomez, Lewis, Palmer, Perrone, Phillips, Alex Robertson. Antrenor: Pep Guardiola

22-02-2023
19:03

LIVE Inter - FC Porto 1-0 (Lukaku 86)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: Final de meci. Inter obține o victorie chinuită, pentru care a avut mult de tras, grație golului marcat de „rezerva” Lukaku în finalul partidei. Italienii pleacă astfel cu prima șansă la calificarea în sferturi, dar FC Porto a demonstrat și pe „Giuseppe Meazza” că e o echipă ce poate pune mari probleme.

Min. 86: GOOOL Inter! Centrare de pe dreapta în careul oaspeților, Lukaku reia cu capul din 6 metri în bară, mingea îi revine belgianului, care trimite în plasă cu un șut puternic.

Min. 78: Eliminare la FC Porto. Otavio primește al doilea cartonaș galben pentru un fault din spate.

Min. 69: Barella șutează peste poartă după o pasă cu pieptul a lui Lukaku.

Min. 57: Zaidu pătrunde în careul gazdelor pe stânga, șutează puternic, Onana respinge până la Taremi, dar acesta, din 6 metri, cu toată poarta goală în față, reia în Onana căzut la pământ.

Min. 55: Taremi șutează plasat din marginea careului mare, Onana respinge cu dificultate.

Min. 53: Barella șutează din întoarcere la colțul lung, mingea trece la o palmă de bară.

Min. 45+3: Dimarco execută foarte bine pe 6 metri, la colțul scurt, o lovitură liberă de pe partea dreaptă, Bastoni deviază cu capul, însă Diogo Costa are un reflex uluitor și respinge cu brațul, ca un adevărat portar de handbal.

Min. 37: Taremi îi pune excelent o minge cu călcâiul lui Grujic, acesta șutează cu sete de la 7-8 metri, Onana respinge cu genunchiul, balonul sare la Pepê, care trimite cu capul peste poarta goală.

Min. 27: Grujic șutează cu exteriorul din marginea careului mare, mingea se duce peste poarta lui Onana.

Min. 18: Calhanoglu șutează senzațional din colțul careului mare, Diogo Costa respinge miraculos de la vinclu în corner.

Min. 13: Dimarco centrează perfect pe 6 metri pentru Lautaro Martinez, dar argentinianul reia cu capul mult peste poartă.

Min. 1: A început partida.

Au apărut echipele de start la Inter – FC Porto:

Inter: Onana – Skriniar, Acerbi, Bastoni – Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco – Dzeko, L. Martinez. Rezerve: Handanovic, Cordaz, Asslani, Bellanova, Brozovic, Carboni, D′Ambrosio, de Vrij, Dumfries, Gagliardini, Gosens, Lukaku. Antrenor: Simone Inzaghi

FC Porto: Diogo Costa – Joao Mario, Pepe, Marcano, Zaidu – Otavio, Uribe, Grujic, Galeno – Pepê, Taremi. Rezerve: Claudio Ramos, Borges, Cardoso, Carmo, R. Conceicao, Eustaquio, Evanilson, Folha, Franco, Loader, T. Martinez, Wendell. Antrenor: Sergio Conceicao

Miercuri, 22 februarie, au loc partidele din turul ultimelor două meciuri din cadrul optimilor de finală ale Champions League: Inter – FC Porto și RB Leipzig – Manchester City. „Cetățenii” vin după un nou duș rece în Premier League, egal pe terenul nou promovatei Nottingham Forest, o echipă din a doua parte a clasamentului, rezultat care l-a iritat pe antrenorul Pep Guardiola.

Cine transmite la TV meciurile Inter – FC Porto și RB Leipzig – Manchester City

Partidele Inter – FC Porto și RB Leipzig – Manchester City au loc miercuri, 22 februarie, de la ora 22:00, în turul optimilor de finală ale Champions League. Ele vor putea fi urmărite în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport, după cum urmează: RB Leipzig – Manchester City pe Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1, iar Inter – FC Porto pe Digi Sport 2, Orange Sport 2 și Prima Sport 2. Le mai puteți viziona și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Suporterii celor patru echipe se pot bucura pentru ziua de miercuri, 22 februarie și din punct de vedere meteorologic, pentru că va fi zi frumoasâ atât la Leipzig, cât și la Milano, cu o maximă identică, de 14 grade la amiază, în jur de 7 grade la ora 22:00. Interesant este că în ambele orașe vremea se va strica, vor urma zile ploioase.

Toate informaţiile despre Inter – FC Porto, în optimile de finală ale Champions League

Ce probleme de lot au cele două echipe

La Inter Milano, antrenorul Simone Inzaghi nu are mari probleme de lot înaintea meciului tur cu FC Porto. Singurii jucători indisponibili nu sunt titulari, prin urmare nu afectează alcătuirea primului unsprezece. Este vorba de francezul Dalbert și de argentinianul Joaquin Correa. Simone Inzaghi are probleme cu atacantul belgian Romelo Lukaku, departe de perioada excelentă avută în prima etapă a șederii sale la Milano, când echipa a și câștigat titlul și între cei doi relațiile s-au deteriorat destul de mult.

ADVERTISEMENT

La FC Porto se poate deschide un spital de campanie. Antrenorul Sergio Conceicao spune că efectiv nu știe care vor fi primii unsprezece jucători, totul depinzând de informațiile pe care le va primi de la staff-ul medical. Sigur sunt out Gabriel Veron și Meixedo, iar în așteptarea OK-ului medical se află Cardoso, Evanilson, Galeno, Otavio și Uribe.

Cine arbitrează Inter – FC Porto

Partida, care se va juca pe stadionul „Giuseppe Meazza” din Milano, a fost încredințată de UEFA sârbului Srdjan Jovanovic, un arbitru foarte tânăr, 36 de ani, care a devenit arbitru FIFA și UEFA din anul 2015, deci la vârsta de 28 de ani. Are de atunci multe partide din cupele europene conduse, dintre acestea o bună parte fiind din Champions League.

ADVERTISEMENT

Este arbitrul pe care l-a avut la centru și CFR Cluj în 2019 în partida de pe teren propriu din turul 3 preliminar al Champions League cu scoțienii de la Glasgow Rangers, după care a urmat acea victorie fabuloasă în Scoția cu 4-3 și calificare în play-off. A oficiat de-a lungul timpului la meciuri ale marilor puteri: Real Madrid, FC Barcelona, Juventus, Manchester City, Chelsea etc.

Cote la pariuri la jocul Inter – FC Porto

Probabil și ca urmare a incertitudinilor pe motive medicale din lotul lusitanilor, casele de pariuri dau credit destul de mare formației italiene, care are cotă de 1,70 pentru a pleca la retur cu o victorie. Un succes al „dragonilor albaștri” este considerat o surpriză, dovadă și cota de 5,75 primită de aceștia. Șansă dublă „X2” are cotă 2,60, iar un gol înscris de oaspeți 1,75.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe s-au mai întâlnit în două rânduri de-a lungul timpului, tot în meciuri din cadrul Champions League și interesant este faptul că aceste jocuri au avut loc toate în anul 2005. Mai precis, în februarie și martie s-a jucat în optimi, la fel ca acum, și a fost 1-1 în Portugalia și apoi 3-1 pentru italieni acasă. Apoi, în toamnă, octombrie și noiembrie, în grupe, fiecare echipă a învins acasă, 2-0 Porto și 2-1 Inter.

Toate informațiile despre RB Leipzig – Manchester City, în optimile de finală ale Champions League

Ce probleme de lot au cele două echipe

RB Leipzig nu este chiar în cea mai bună formă înainte de meciul cu Manchester City, dar chiar și așa formația germană a reușit un rezultat bun în ultima etapă de campionat, 2-0 pe terenul lui Wolfsburg. Sunt absențe importante pentru acest meci: Diallo, portarul Gulacsi și Olmo, iar omul numărul unu în atac, francezul Nkunku, care din vară va juca la Chelsea, este incert.

Pep Guardiola a fost extrem de furios după egalul „cetățenilor” pe terenul „pădurarilor” din Nottingham în ultima etapă din Premier League. Acum lucrurile sunt mult mai serioase, pentru că unul dintre marile obiective, încă neîndeplinit, pentru patronii miliardari din Emirate de la Manchester City este câștigarea Champions League. Pentru acest meci îngrijorează mult faptul că vedeta Kevin de Bruyne și fundașul Laporte sunt bolnavi, dar se speră în recuperarea loc.

Cine arbitrează RB Leipzig – Manchester City

Partida RB Leipzig – Manchester City are loc pe stadionul „Red Bull Arena” din Leipzig și va fi condusă de arbitrul olandez de sorginte turcă Serdar Gozubuyuk, 37 de ani, din 2012 intrat pe lista FIFA și UEFA. E un arbitru care are multe jocuri de top conduse în cupele europene de-a lungul anilor până la aceastâ vârstă.

Interesant este faptul că în septembrie 2021, în faza grupelor Champions League, el se afla la centru la meciul dintre Manchester City și RB Leipzig pe „Ettihad Stadium” și a fost un adevărat măcel pentru germani, pulverizați cu un scor de set de tenis, 6-3. RB Leipzig a contestat vehement arbitrajul atunci, olandezul eliminându-l în minutul 78 pe Angelilo pentru al doilea galben.

Cote la pariuri la jocul RB Leipzig – Manchester City

Casele de pariuri nu au avut nici o ezitare și este normal acest lucru în a clasifica echipa vizitatoare în postura favoritei. Cota primită de Manchester City la victorie este foarte bună – 1,80. Dacă RB Leipzig ar repeta succesul din toamna lui 2021 de pe teren propriu contra City, cota ar fi de 4,60. Șansă dublă „1X” are cotă 2,10, iar un gol înscris de gazde ajunge la 1,55.

Cele două echipe au mai stat față în față doar atunci, în grupe, în 2021. La Leipzig, unde a avut loc al doilea meci, în decembrie, gazdele au obținut acea prestigioasă victorie cu 2-1, după ce în septembrie RB Leipzig a fost victima unui seism de gradul 6 la Manchester. Meritoriu pentru germani a fost doar faptul că au și marcat, la rândul lor, pe jumătate din cât au primit.

ADVERTISEMENT