ADVERTISEMENT
Fotbal international

Inter, la un pas de Rakitic! Diferențe mici între cererea Barcelonei și oferta milanezilor

Autor: Sorin Dumitrescu | 20.02.2019 | 11:50
Ivan Rakitic are mari șanse să ajungă din vară în Serie A la Inter

Inter este la un pas de o mare lovitură, transferul vicecampionului mondial de la FC Barcelona, croatul Ivan Rakitic. Ar reprezenta o achiziție extrem de importantă pentru clubul milanez și s-ar putea crea o linie de mijloc extrem de puternică și omogenă dintr-un trio croat: Rakitic-Brozovic-Perisic. Dorința de a-l aduce pe Rakitic în capitala Lombardiei este mai veche, dar acum Inter a primit acordul catalanilor pentru deschiderea tratativelor.

ADVERTISEMENT

Și sunt șanse foarte mari ca afacerea să se realizeze, întrucât diferența dintre ceea ce cere Barcelona și ce oferă milanezii nu este deloc mare, astfel încât se așteaptă ca să se poată ajunge curând la un acord. Concret, Inter a oferit 35 de milioane de euro, iar Barcelona a cerut 45. Presa italiană consideră că s-ar putea bate palma exact la jumătatea distanței dintre cerere și ofertă, adică la 40 de milioane.

Inter vrea să facă o linie de mijloc croată

Inter este dispusă să îi ofere internaționalului croat trei ani de contract. Rakitic mai are contract cu Barcelona până în vara lui 2021, însă clubul catalan este dispus să îl cedeze, semn că pentru antrenorul Ernesto Valverde Ivan Rakitic nu este un jucător indispensabil, deși, paradoxal, sub bagheta sa el a fost titular indiscutabil și este și în prezent. Rakitic este însă dorit și în Premier League.

ADVERTISEMENT
Ivan Rakitic - Leo Messi. Cei doi se înțeleg foarte bine, însă șefii Barcelonei sunt dispuși să renunțe la croat pentru 40 de milioane euro
Ivan Rakitic – Leo Messi. Cei doi se înțeleg foarte bine, însă șefii Barcelonei sunt dispuși să renunțe la croat pentru 40 de milioane euro

La Barcelona Rakitic câștigă 5,5 milioane euro net anual, iar Inter este dispusă să mai pună un milion la salariul anual al jucătorului. Milanezii au gânduri mari, după ce au reușit deja să obțină acordul unui alt nume de top din La Liga, o garanție pentru întărirea sistemului defensiv, fundașul lui Atletico Madrid, Diego Godin. Patronii chinezi vor să construiască un Inter capabil să se bată cu Juventus la titlu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!