Fotbal international

Inter Milano a plătit clauza de răscumpărare a lui Ionuț Radu! Ce se întâmplă cu internaționalul român

12.07.2019 | 17:04

Oficialii clubului Inter Milano au plătit clauza de răscumpărare a portarului Ionuț Radu, care evoluează la Genoa din vara anului 2018. Internaționalul român de 22 de ani a avut prestații de excepție la turneul final al Campionatului European de tineret, acolo unde a fost căpitanul echipei naționale a României, care a ajuns până în faza semifinalelor după ce a câștigat o grupă cu Franța, Anglia și Croația.

Inter Milano a plătit clauza de răscumpărare a lui Ionuț Radu

Clubul Inter Milano a anunțat vineri pe site-ul oficial că a plătit clauza de răscumpărare a lui Ionuț Radu, despre care presas din Italia a scris că se ridică la 12 milioane de euro. În schimb, oficialii grupării milaneze au precizat că internaționalul român va juca și în sezonul viitor la formația Genoa, sub formă de împrumut, dar fără drept de achiziționare definitivă în vara viitoare.

Acest lucru înseamnă că începând din sezonul 2020-2021, Ionuț Radu va reveni oficial la Internazionale Milano și se va bate pentru un loc de titular cu slovenul Samir Handanovic, care va ajunge la 35 de ani în acel moment. În sezonul precedent, românul și-a câștigat un loc de titular la Genoa, a jucat 33 de meciuri și a avut prestații remarcabile prin care li-a ajutat echipa să se salveze de la retrogradare.

Ionuț Radu în tricoul echipei Genoa

Inter Milano a plătit 12 milioane de euro pentru a-l răscumpăra pe Radu

Ionuț Radu a ajuns la academia clubului Internazionale Milano în vara anului 2013 și după ce a trecut pe la mai toate grupele de juniori a prins și un meci la echipa de seniori. În încercarea de a-l crește cât mai bine, milanezii l-au împrumutat pe rând la Avellino și Genoa. ”Grifonii” au activat decis să-l cumpere definitiv pentru opt milioane de euro, dar prestațiile de la Euro 2019 i-au făcut pe oficialii lui Inter să activeze clauza de răscumpărare în valoare de 12 milioane de euro.

Portarul Ionuţ Radu, unul dintre cei mai buni jucători români la Campionatul European de tineret, a anunţat că este pregătit să pună un pariu nebun dacă România va câştiga medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. El a susţinut că va trece pe la frizerie și se va tunde la zero dacă selecţionata U23 va produce marea surpriză la turneul olimpic care se va disputa în vara anului viitor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri