Fotbal international

Inter Milano, campioană a Italiei după 11 ani! Coincidenţa care leagă cele două trofee

02.05.2021 | 19:09
Inter Milano campioana a Italiei dupa 11 ani Coincidenta care leaga cele doua trofee
Foto Piero Cruciatti / LaPresse
ADVERTISEMENT

Inter Milano a învins-o pe Crorone, sâmbătă, scor 2-0, și a declanșat sărbătoarea câștigării unui nou titlu de campioană, duminică, după remiza dintre Sassuolo și Atalanta Bergamo, scor 1-1.

Interesant este că și în 2010, când a cucerit ultimul scudetto, și în 2021, doi jucători importanți pentru naționala României au celebrat succesul nerazzurri-lor, Cristi Chivu, respectiv Ionuț Radu. Primul a jucat între 2007 și 2014 la Inter, perioadă în care a cucerit de trei ori campionatul, de două ori Cupa și Spercupa, dar și Liga Campionilor și Campionatul Mondial al cluburilor. Ionuț Radu a ajuns la Inter în anul în care Chivu se retrăgea. Pentru portarul naționalei acesta este primul trofeu.

ADVERTISEMENT

Rămânând la capitolul coincidențelor să amintim că dominația din ultimii nouă ani a celor de la Juventus, întreruptă de Inter, a început cu actualul tehnician al grupării din Milano, Antonio Conte.

Antonio Conte îi ține pe fani în suspans. A câștigat titlul, dar nu știe dacă va continua la Inter

Antrenorul de 51 de ani a preluat-o pe Inter în 2019 și mai are un an de contract, dar nu știe dacă își va prelungi înțelegerea cu gruparea de pe Giuseppe Meazza. Până să ia o decizie în privința viitorului său, Antonio Conte celebrează triumful în Serie A.

ADVERTISEMENT

”Ca să intri în istoria acestui club, trebuie să câștigi, altfel rămâi unul dintre cei mulți. Campionatul pe care îl facem e rodul unei creșteri importante a echipei din toate punctele de vedere, al jocului și al mentalității. Reușim să dărâmăm o domnie care dura de 9 ani”, a jubilat Antonio Conte, în Gazzetta dello Sport.

Antonio Conte a câștigat trofee cu toate echipele pe care le-a antrenat. A fost campion în Serie B, cu Bari, campion în Serie A cu Juventus, și acum cu Inter, dar și în Premier League, cu Chelsea. Antrenorul a mărturisit că ar vrea să continue la Inter, dacă și clubul își va propune obiective pe termen lung.

ADVERTISEMENT

”Aș fi fericit să rămân, însă trebuie să ne fie clar ce vrem mai departe. Am lucrat mult în acești 2 ani la mentalul jucătorilor, pentru că de prea mult timp acest club nu era competitiv. E un scudetto ce-i va face pe mulți să crească”, a mai spus Conte.

11 ani de așteptare pentru fanii lui Inter

Cândva o forță a Italiei, Inter Milano a intrat în ultimul deceniu într-un con de umbră din punct de vedere al rezultatelor. Însă, după venirea lui Antonio Conte, lucrurile s-au schimbat radical.

ADVERTISEMENT

În sezonul trecut, Inter a luptat umăr la umăr cu Juventus Torino pentru trofeul de campioană, adjudecat pentru a noua oară consecutiv de ”Bătrâna Doamnă”.

Inter Milano a cucerit ultimul titlu la capătul sezonului 2009/2010, iar un an mai târziu își adăuga în palmares Cupa și Supercupa Italiei, acestea fiind ultimele trofee ale nerazzurrilor.

ADVERTISEMENT