Sport

Încasări imense la meciul Inter – Liverpool din optimile UEFA Champions League. Calificarea înseamnă un balon de oxigen pentru italieni

Inter – Liverpool este capul de afiș al serii de miercuri în ceea ce privește meciurile din UEFA Champions League, iar partida a trezit un interes enorm, clubul gazdă anunțând încasări fabuloase.
16.02.2022 | 16:35
Incasari imense la meciul Inter  Liverpool din optimile UEFA Champions League Calificarea inseamna un balon de oxigen pentru italieni
38.000 de spectatori vor asista la meciul Inter Milano – Liverpool din prima manșă a optimilor UEFA Champions League, 2.400 fiind fani ai oaspeților. Sursa foto: Inter facebook
ADVERTISEMENT

Două meciuri din optimile de finală ale UEFA Champions League vor avea loc miercuri, ambele de la ora 22:00. Este vorba despre confruntările Inter Milano – Liverpool și FC Salzburg – Bayern Munchen.

Încasări de 3 milioane de euro la meciul Inter Milano – Liverpool

Fotbalul de la cel mai înalt nivel revine pe stadionul Giuseppe Meazza. Inter Milano nu a mai jucat în optimile UEFA Champions League din sezonul 2011/2012, când avea să fie eliminată de echipa franceză Olympique Marseille, după 0-1 în deplasare și 2-1 acasă.

ADVERTISEMENT

Iar suporterii lui Inter au demonstrat că le-a fost dor să-și vadă favoriții într-o fază avansată a celei mai importante competiții europene, cumpărând toate biletele scoase la vânzare.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, arena va fi plină doar la jumătate din capacitate, adică 38.000 de locuri. 2.400 de bilete au plecat, însă, în Anglia, pentru fanii lui Liverpool.

ADVERTISEMENT

Însă clubul italian nu are de ce să se plângă, chiar și în condițiile în care jumătate din stadion va fi gol. Încasările pentru partida cu Liverpool se ridică la 3 milioane de euro, informează tuttomercatoweb.com.

În plus, meciul va fi urmărit de sute de milioane de spectatori din întreaga lume, deoarece nu mai puțin de 30 de radiodifuzori vor fi prezenți la eveniment.

ADVERTISEMENT

Sugestivă în acest sens este declarația managerului „cormoranilor”. „Dacă nu aș fi antrenor, m-aș uita cu siguranță la Inter-Liverpool la televizor”, a glumit Jurgen Klopp la o conferință de presă.

„Il Derby della Madonnina” a avut încasări de 3 milioane de euro, dar a fost transmis în mai multe țări

Ca o comparație, la meciul Inter – AC Milan, cunoscut sub denumirea de „Il Derby della Madonnina”, care a avut loc pe 5 februarie, au luat loc în tribune 37.000 de oameni.

ADVERTISEMENT

Și atunci încasările au fost de 3 milioane de euro, dar partida a fost urmărită de mult mai mulți telespectatori. La meci au fost 50 de radiodifuzori care au transmis partida în 200 de țări din întreaga lume, conform calcioefinanza.it.

În ceea ce privește meciul în sine, echipa care se va califica în sferturile de finală va primi, din partea UEFA, suma de 10,6 milioane de euro. Bani care se adaugă celor 9,6 milioane de euro pentru depășirea fazei grupelor.

Cele 4 semifinaliste vor mai încasa 12,5 milioane de euro, finalistelor le vor intra în conturi 12,5 milioane de euro, iar câștigătoarea va fi premiată cu 4,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT