Sport

Inter Milano nu scapă de problemele financiare. Împrumutul uriaș cu care încearcă să-și achite datoriile

Inter Milano a lansat o obligațiune uriașă, de peste 400 de milioane de euro, cu care urmează să-și achite o bună parte din datorii. Clubul are o situație financiară extrem de dificilă.
25.01.2022 | 16:21
Inter Milano nu scapa de problemele financiare Imprumutul urias cu care incearca sasi achite datoriile
Nerazzurrii au lansat o obligațiune garantată în valoare de 415 milioane de euro. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Deși este campioana en-titre a Italiei și se îndreaptă încet, dar sigur, spre un nou titlu, Inter Milano se confruntă de mai bine de un an cu grave probleme financiare. În încercarea de a stinge o bună parte din datorii, patronatul a decis să recurgă la o măsură disperată.

Inter Milano a împrumutat o sumă uriașă pentru a-și îmbunătăți situația financiară

Concret, nerazzurrii tocmai au lansat o obligaţiune garantată în valoare de 415 milioane de euro, cu răscumpărare în 2027, urmând ca aceste resurse să fie utilizate în procesul de amortizare a datoriilor cu rang prioritar, scadente în acest an.

ADVERTISEMENT

O parte din sumă va fi folosită în rambursarea unei linii de credit de tip revolving, precum și în achitarea unor comisioane, împreună cu alte cheltuieli urgente. Această obligațiune a fost emisă în urma acordurilor încheiate cu Goldman Sachs şi Rothschild.

Inter Media and Communication SpA anunță lansarea unei oferte instituționale de 415 milioane de euro în capital agregat de noi Obligațiuni Senior Secured cu scadență în 2027 în vederea răscumpărării titlurilor de valoare garantate în circulație de obligațiuni senior cu scadență în 2022, pentru a rambursa Facilitatea de Credit Revolving a Inter, să finanțeze conturile securizate cu privire la Valori Mobiliare și să plătească comisioanele și cheltuielile aferente”, se arată în comunicatul emis recent.

ADVERTISEMENT

Vorbim, practic, despre un împrumut garantat prin gajarea unui activ specific. În cazul în care banii nu vor putea fi restituiți, emitentul va trebui să treacă proprietatea respectivă asupra deținătorului de obligațiuni.

Campioana a înregistrat cea mai mare pierdere din istoria Serie A

Nu este, însă, prima mișcare de acest gen. În mai 2021, Inter a încheiat un acord cu fondul american Oaktree în vederea unui împrumut de 275 de milioane de euro, sumă care avea să ajute clubul să supraviețuiască în următoarele luni. Circa 150 de milioane de euro din bugetul de anul trecut au fost folosite pentru plata salariilor tuturor jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Conform bilanțului financiar din stagiunea precedentă, nerazzurrii au înregistrat o pierdere de 245,6 milioane de euro, cea mai mare din istoria primei ligi a Italiei. Pe locul secund în acest top s-a aflat Juventus, cu o „gaură” de 210 milioane de euro.

De altfel, problemele financiare au dus și la vânzarea în perioada de mercato din vară a doi dintre cei mai buni jucători: belgianul Romelu Lukaku la Chelsea, în schimbul a 115 milioane de euro, respectiv marocanul Achraf Hakimi la PSG, pentru aproape 70 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Inter Milano ocupă prima poziție în Seria A, cu 53 de puncte, însă un avans de doar patru puncte în fața principalei contracandidate, Napoli. Podiumul este completat de Ac Milan, care păstrează la rândul său șanse în lupta pentru titlul de campioană.

De altfel, „diavolul milanez” va da piept în următoarea etapă chiar cu elevii lui Filippo Inzaghi. Duelul este programat sâmbătă, 5 februarie, la ora 19:00 pe arena „Giuseppe Meazza”.

ADVERTISEMENT