Sport

Proprietar nou pentru Inter Milano. Campioana Italiei intră în portofoliul unuia dintre cei mai bogați oameni ai planetei

Inter Milano a ajuns în pragul falimentului având datorii de sute de milioane de euro. Viitorul campioanei Italiei nu este însă în pericol. Saudi Arabia Public Investment Fund și-a anunțat intenția de a cumpăra clubul.
29.12.2021 | 16:07
Proprietar nou pentru Inter Milano Campioana Italiei intra in portofoliul unuia dintre cei mai bogati oameni ai planetei
Inter Milano. Credit foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Inter Milano a cucerit anul acesta primul titlu de campioană după mai bine de un deceniu de așteptare. Succesul a fost plătit, însă, scump. Proprietarul clubului, Steven Zhang a înregistrat pierderi financiare uriașe.

Pentru a face rost de bani două dintre vedetele echipei au fost vândute, dar suma încasată nu acoperă nici jumătate din datorii. Salvarea clubului vine din Dubai.

ADVERTISEMENT

Inter Milano, al doilea club din portofoliul șeicului Dubaiului

Compania Saudi Arabia Public Investment Fund, controlată de șeicul Mohammed bin Salman, este dispusă să plătească o sumă amețitoare pentru a cumpăra campioana din Peninsulă.

Mohammed bin Salman a intrat recent în fotbal odată cu achiziționarea clubului Newcastle United din Anglia, prin același fond de investiții.

ADVERTISEMENT

400 de milioane de lire sterline a fost prețul tranzacției efectuate prin compania Saudi Arabia Public Investment Fund, controlată de Mohammed bin Salman.

Pentru Inter Milano oferta este de două ori și jumătate mai generoasă. Un miliard de euro este valoarea tranzacției, conform platformei International Business Times.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 320 de milioane de euro au fost pierderile financiare înregistrate de Inter Milano în precedentul sezon, ceva mai puțin de jumătate din sumă fiind amortizată prin vânzarea jucătorilor Romelu Lukaku la Chelsea și Achraf Hakimi la PSG.

Cine este prințul moștenitor al Arabiei Saudite

Viitorul proprietar al clubului Inter Milano este unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Șeicul Mohammed bin Salman este moștenitorul coroanei Arabiei Saudite și are o avere estimată la 250 de miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

Personaj controversat, Mohammed bin Salman este considerat un dictator și a fost acuzat de-a lungul timpului de mai multe atrocități, între care și moartea jurnalistului Jamal Khashoggi, din 2018

Negocierile dintre Fondul Public de Investiții din Arabia Saudită și proprietarul companiei Suning, Steven Zhang au început la jumătatea lunii septembrie.

Dacă cele două părți vor ajunge la un acord, Inter Milano va fi, alături de Newcastle United, cel mai bogat club de fotbal din lume.

ADVERTISEMENT