Fotbal international

Inter – Şahtior Doneţk 5-0 în Europa League! Martinez şi Lukaku, show total! Italienii joacă finala cu Sevilla. Video

17.08.2020 | 23:49
Inter  Sahtior Donetk 50 in Europa League Martinez si Lukaku show total Italienii joaca finala cu Sevilla Video
ADVERTISEMENT

Inter a învins-o pe Şahtior Doneţk, scor 5-0, şi s-a calificat în finala Europa League. Lautaro Martinez şi Romelu Lukaku au reuşit câte o dublă, în timp ce D’Ambrosio şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor.

Sevilla – Inter este finala Europa League, meci care se va disputa vineri, de la ora 22:00, la Koln.

ADVERTISEMENT

Inter – Şahtior Doneţk 5-0 (Martinez 19, 74, D’Ambrosio 64, Lukaku 78, 84) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Min. 84 / GOOOOOOL Inter!!! Lukaku face dubla după o cursă de senzaţie. Belgianul a ajuns la 11 goluri în 10 meciuri din Europa League.

ADVERTISEMENT

Min. 78 / GOOOOOL Inter!!! Lukaku duce scorul la 4-0 şi marchează al 10-lea gol în tot atâtea meciuri din Europa League.

Min. 74 / GOOOOOL Inter!!! Lautaro Martinez face dubla după ce a marcat cu un şut din marginea careului.

ADVERTISEMENT

Min. 64 / GOOOOOOL Inter!!! D’Ambrosio a lovit perfect mingea cu capul şi majorează scorul pentru italieni.

Min. 19 / GOOOOOOOL Inter!!! Lautaro Martinez deschide scorul cu o lovitură de cap. Anterior, Piatov, portarul lui Şahtior Doneţk, a degajat slab şi italienii au pornit faza golului de aici.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 17 august, ora 21:00 / Au fost anunţate echipele de start pentru Inter – Şahtior Doneţk:

Inter: Handanovic – D’Ambrosio, Godin, De Vrij, Bastoni, Young – Barella, Brozovic, Gagliardini – Lukaku, Martinez. Antrenor: Amtonio Conte.

Şahtior Doneţk: Piatov – Dodo, Krivtsov, Khocholava, Matviyenko – Marcos Antonio, Stepanenko – Marlos, Alan Patrick, Taison – Junior Moraes. Antrenor: Luis Castro.


UPDATE, 17 august, ora 17:04 / Contul oficial de Twitter al lui Inter a prezentat un colaj video cu imagini din cantonamentul italienilor.

Fanii lui Inter au putut să vadă câteva momente din perioada petrecută de formaţia lui Antonio Conte în Germania, locul unde se dispută Final 8-ul din Europa League.


UPDATE, 17 august, ora 14:11 / Inter şi Şahtior Doneţk se duelează pentru al doilea loc în finala Europa League, dar şi pentru un cec consistent. Astfel, echipa care se va califica în ultimul act îşi va asigura un bonus de 4.500.000 de euro de la UEFA. Câştigătoarea trofeului va mai încasa încă 4.000.000 de euro.

Şahtior Doneţk va încasa 53.192.000 de euro de la UEFA pentru performanţele din actualul sezon al cupelor europene. De cealaltă parte, Inter va primi 46.486.000 de euro. Ambele echipe au jucat în grupele Ligii Campionilor în toamna anului trecut şi au terminat pe locul 3.


UPDATE, 17 august, ora 11:50 / Mircea Lucescu le-a antrenat, de-a lungul timpului, pe Inter şi Şahtior Doneţk, iar alături de formaţia din Ucraina a obţinut performanţe de excepţii. Antrenorul român a prefaţat duelul din semifinala Europa League şi a susţinut că italienii vor avea probleme mari.

“Va fi dificil să o învingă pe Șahtior. Au o organizare excepțională a jocului și un sistem pe care îl practică de ceva timp. Ucrainenii au o posesie excelentă, așa că îi va fi greu lui Inter să pună presiune și să controleze jocul. Sunt echipe cu caracteristici diferite, așa că trebuie să vedem.

La Șahtior am realizat un sistem format la bază din jucători ucraineni și fotbaliști ofensivi brazilieni, care ofereau imprevizibilitate. Șahtior e un exemplu pentru construirea unui club, asta datorită președintelui, care s-a bazat pe tineri. Au timp să câștige încă un trofeu european. Șahtior a mai fost aproape de-a lungul anilor, iar acum au o șansă bună să o facă”, a declarat Mircea Lucescu pentru Sky.


UPDATE, 17 august, ora 10:14 / Sevilla a învins-o pe Manchester United, scor 2-1, în prima semifinală din Europa League. Ibericii îşi vor afla luni adversara din marea finală, după meciul Inter – Şahtior Doneţk.


Antrenorul vicecampioanei Italiei, Antonio Conte, a recunoscut că Şahtior Doneţk va fi un adversar extrem de dificil, cu un grup de jucători brazilieni de valoare, care crează pericol permanent prin raidurile lor. Acekali lucru îl susţine şi Mircea Lucescu, cel care a atrenat şase luni pe Inter şi 12 ani pe Şahtior, cu care a câştigat 21 de trofee, inclusiv Cupa UEFA.

Inter – Şahtior Doneţk Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida Inter – Şahtior Doneţk se joacă luni, 17 august, de la ora 22:00, pe stadionul Merkur Spiel Arena din Dusseldorf şi va fi arbitrată de polonezul Marciniak. Meciul este televizat pe canalele Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus, dar îl puteţi urmări şi în format LIVE VIDEO intrând pe site-ul FANATIK.RO.

Inter a suferit o pierdere importantă înaintea acestui meci. Aflat într-o formă foarte bună atacantul chilian Alexis Sanchez s-a accidentat în meciul cu Leverkusen şi şansele de a fi refăcut sunt foarte mici. Aşa că Antonio Conte va trebui să se bazeze pe tradiţionalul cuplu de atac Lukaku – Lautaro Martinez.

Oaspete de onoare din China pentru Inter

Şahtior Doneţk nu are absenţe importante şi antrenorul Luis Castro intenţionează să trimită pe teren exact echipa folosită în măcelul cu Basel, din care nu vor lipsi Junior Moraes, fostul atacant al Bistriţei, Taison sau Marlos, cu menţiunea că Junior Moraes şi Marlos au cetăţenie ucraineană, iar pe bancă se vor afla nu mai puţin de alţi şase brazilieni.

Inter îl va avea în tribune la acest meci pe chinezul Zheng, omul care a cumpărat clubul milanez în numele consorţiului Suning şi Antonio Conte a replicat sec, după ce a acuzat conducerea că nu a făcut totul sezonul trecut pentru ca echipa să se poată bate la titlu cu Juventus: “Foarte bine că e cu noi, avem nevoie de orice sprijin”.

Inter e favorita bookmakerilor

Antrenorul italian recunoaşte că se teme de Şahtior pentru contrele extrem de rapide care le declanşează pe posesia adversarului, dar spune că Inter nu e Basel şi nu se va lăsa surprinsă şi descoperită, cum au făcut elveţienii.

La casele de pariuri Inter are cotă 1,75 pentru a obţine victoria în timp regulamentar, faţă de 4,20 cât au primit ucrainenii. Care însă au un tentant 1,40 la gol marcat, ceea ce nu ae reprezenta nici o supriză, ştiind forţa lor ofensivă.

ADVERTISEMENT