Sport

Inter se destramă. După Lukaku, încă un star ar putea ajunge în Premier League

Problemele financiare încep să-și pună amprenta asupra campioanei Italiei. După Romelu Lukaku, al cărui transfer la Chelsea pare doar o formalitate, încă o vedetă e pe picior de plecare.
08.08.2021 | 16:10
Inter se destrama Dupa Lukaku inca un star ar putea ajunge in Premier League
ADVERTISEMENT

Deși a cucerit în stagiunea precedentă primul titlu după nu mai puțin de 11 ani de „secetă”, Inter Milano continuă să fie măcinată de probleme financiare. Ca atare, tot mai mulți jucători de bază sunt cu bagajele făcute și așteaptă să semneze cu alte echipe.

După Romelu Lukaku, al cărui transfer la Chelsea pare doar o chestiune de timp, a venit rândul lui Lautaro Martinez să se gândească serios la plecare, mai ales că două forțe ale campionatului englez se află deja pe urmele sale.

ADVERTISEMENT

Concret, după ce a fost urmărit ani întregi de Arsenal, atacantul argentinian ar putea evolua chiar pentru rivala Tottenham. Potrivit cotidianului The Times, „nerazzurrii” au ajuns deja la un acord cu patronul Daniel Levy, care este gata să pună pe masă 70 de milioane de euro, plus bonusuri de performanță care ar putea face ca suma finală să atingă pragul de 90 de milioane.

Lautaro Martinez, aproape de un transfer la Tottenham

Chiar dacă a reușit 19 goluri și 11 pase decisive în cele 48 de meciuri disputate în stagiunea precedentă, Lautaro Martinez încasează la Inter un salariu de 2,5 milioane de euro, mult sub celor al unor jucători precum Romelu Lukaku, Alexis Sanchez sau Christian Eriksen.

ADVERTISEMENT

Cum problemele financiare îi împiedică pe oficiali să-i acorde o mărire în această vară, e lesne de înțeles că atacantul argentinian își dorește să plece.

Dacă va semna cu Tottenham, în condițiile enunțate mai sus, transferul său va deveni cel mai scump din istoria clubului. Până acum, recordul este deținut de mijlocașul francez Tanguy Ndombele, adus în 2019 de la Lyon, în schimbul a 65 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cum a reușit Lautaro Martinez să scape de cartonașe galbene

În altă ordine de idei, Lautaro Martinez nu este doar unul dintre cei mai curtați tineri atacanți din fotbalul mare, ci și un jucător extrem de disciplinat. Secretul său? Vizitele dese la psiholog.

Sunt la o etapă importantă a carierei. Anul acesta am simțit ceva ce nu am mai întâlnit înainte. Sunt fericit și satisfăcut de cariera mea.

ADVERTISEMENT

Tot ceea ce fac la Inter mă ajută la echipa națională. Mă face mai bun din punct de vedere fizic. Un psiholog m-a ajutat să protestez mai puțin și să încasez mai puține cartonașe galbene.

Verificați statisticile și veți vedea că am lucrat la asta. Urmează un nou sezon și Cupa Mondială”, a mărturisit argentinianul într-un interviu acordat recent.

Cum transferul său la Tottenham pare o simplă formalitate, Inter Milano i-a găsit deja un înlocuitor. Este vorba despre Joaquin Correa, care, în ciuda faptului că mai are contract cu Lazio până în 2023, nu ar refuza să îmbrace tricoul campioanei.

ADVERTISEMENT