Sport

Inter și-a găsit antrenor după despărțirea de Antonio Conte! Ce român ar putea aduce cu el

Inter s-a reorientat rapid după despărțirea de Antonio Conte, iar alesul este Simone Inzaghi.
28.05.2021 | 16:48
Inter sia gasit antrenor dupa despartirea de Antonio Conte Ce roman ar putea aduce cu el
Inter Milano. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT
28-05-2021
13:49

Ștefan Radu dorit de Simone Inzaghi la Inter

Fundașul Ștefan Radu era aproape de a semna prelungirea contractului cu Lazio scadent în această vară, dar plecarea antrenorului Simone Inzaghi la Inter Milano ar putea să-l facă pe român să urmeze același traseu.

Conform cotidianului Gazzetta dello Sport, Ștefan Radu, în vârstă de 34 de ani, este dorit chiar de Inzaghi la noua sa echipă, cei doi având o relație foarte bună în capitala Italiei.

”Relația dintre cei doi este una extrem de solidă și, luând în considerare faptul că mai mulți fundași de la Inter sunt pe picior de plecare (D’Ambrosio, Kolarov și Ranocchia), Radu, care încasează un salariu de 1,3 milioane de euro pe sezon, reprezintă o bună soluție.

Se repetă situația din 2004, când Roberto Mancini a lăsat Lazio pentru Inter și a fost însoțit la Milano de Mihajlovic, Favalli și Dejan Stankovic. De aceea, fanii lui Lazio se tem de un nou exod și că nu-l vor pierde doar pe Simone Inzaghi”, notează publicația italiană.

Simone Inzaghi nu și-a prelungit contractul cu Lazio și urmează să semneze un contract cu Inter Milano, pe care speră că o va conduce pe drumul către un nou titlu de campioană, după cel reușit în sezonul recent încheiat.

Antonio Conte nu a mai vrut să continue pe banca tehnică a „nerazzurrilor” din cauza conducerii, care nu îi putea asigura investiții în noi transferuri așa cum și-ar fi dorit antrenorul.

ADVERTISEMENT

Simone Inzaghi este noul antrenor al lui Inter Milano, după despărțirea de Conte

Simone Inzaghi este alegerea conducerii lui Inter Milano, după ce Antonio Conte a plecat de la echipă, fiind nemulțumit de bugetul anunțat pentru următorul sezon.

Tullio Tinti, avocatul lui Simone, a fost surprins la sediul campioanei Italiei, iar jurnaliștii italieni anunță că Inzaghi va semna un contract pe două sezoane, cu un salariu total de 4.000.000 de euro, plus bonusuri de performanță.

ADVERTISEMENT

„Respectăm răzgândirea unui antrenor, dar mai ales a unui jucător care pentru mulți ani și-a legat numele de familia Lazio și de multe succese ale clubului biancocelest”, se anunță în comunicatul oficial al lui Lazio.

Antonio Conte și-a reziliat oficial contractul

Inter Milano a anunțat despărțirea oficială de Antonio Conte printr-un comunicat: FC Internazionale Milano anunță că a ajuns la un acord cu Antonio Conte pentru rezilierea unilaterală a contractului.

ADVERTISEMENT

Întregul club dorește să îi mulțumească lui Antonio pentru munca extraordinară pe care a depus-o, care a culminat prin câștigarea titlului cu numărul 19. Antonio Conte va rămâne pentru totdeauna în istoria clubului”.

Grupul Zhang dorește să reducă salariile tuturor angajaților cu 15-20% și să obțină 100.000.000 de euro în acestă vară, prin cedarea jucătorilor, lucruri cu care Antonio Conte nu a putut fi de acord, antrenorul dorind să întărească echipa pentru o campanie de succes și în Champions League.

ADVERTISEMENT

Antonio Conte se desparte de Inter Milano după o perioadă de doi ani petrecută pe banca tehnică a „nerazzurrilor”, timp în care a câștigat campionatul după o pauză 11 ani.

Acum, tehnicianul nu duce lipsă de oferte, fiind dorit înapoi în Premier League, acolo unde Tottenham e interesată de serviciile lui, însă jurnaliștii spanioli au lansat și teoria conform căreia l-ar putea înlocui pe Zinedine Zidane, la Real Madrid.

Antonio Conte a antrenat-o 102 de meciuri pe Inter Milano, înregistrând 64 de victorii, 23 de remize și 15 înfrângeri, un bilanț pozitiv cu care pleacă de la echipă.

ADVERTISEMENT