Fotbal international

Inter şi Man United au pus de-un schimb. Un fost elev al lui Lucescu va ajunge la Milano

Atât Manchester United, cât şi Inter vor să facă unele schimbări în lot în această perioadă de mercato de iarnă. Un jucător căzut în dizgraţia lui Jose Mourinho e pe cale să ajungă la Milano, de unde va pleca un alt mijlocaş pe Old Trafford.
03.01.2018 | 13:34
Inter si Man United au pus deun schimb Un fost elev al lui Lucescu va ajunge la Milano

Începe perioada de mercato hivernal. Unele mutări erau cunoscute cu mult timp înainte, cum a fost cea a lui Diego Costa la Atletico Madrid, altele erau anticipate, dar vor exista, cu siguranţă, şi multe transferuri mai puţin scontate. Timp de o lună Europa va fi în febra mişcărilor cu caracter reparatoriu, pentru că acesta este scopul transferurilor de iarnă, de a pune la punct loturile echipelor în compartimentele unde există probleme.

Aflat în spatele lui Manchester City, la o distanţă deja respectabilă, Jose Mourinho are nevoie să schimbe ceva la United în această iarnă. După ce i s-au accidentat serios ambele guri de foc, Lukaku şi Ibrahimovic, ar fi nevoie de încă un atacant, pe lângă Rashford şi Martial, însă din punctul de vedere al tehnicianului portughez, cele mai multe probleme apar în compartimentul median. Acolo ar avea nevoie de sânge proaspăt.

Inter şi Manchester United s-au pus de acord

Care are toate şansele să fie cel al unui compatriot, campion european în 2016, mijlocaşul Joao Mario de la Inter. Este tipul de fotbalist care poate deveni uşor înlocuitorul lui Michael Carrick pe Old Trafford, mai ales că acesta are o vârstă şi a cam sosit momentul de a găsi un succesor pe termen lung. Joao Mario are şi calitate tehnică, pe lângă faptul că este foarte tenace, el fiind de acord să plece la United.

Pentru Joao Mario Inter ar urma să îl primească la schimb pe fantezistul Henrik Mikhtarian. Internaţionalul armean, care a mai jucat la Dortmund şi la Doneţk, unde a lucrat cu Mircea Lucescu, nu mai are loc în schemele lui Mourinho, deşi e clar un fotbalist de mare calitate. Mikhtarian a fost titular anul trecut, dar acum a căzut în dizgraţia portughezului. Luciano Spalletti l-a cerut expres pe Mikhtarian, care ar urma să joace în spatele lui Mauro Icardi, pentru a creşte forţa de atac a Interului.