Sport

Inter vine cu legendele la finala Champions League! Massimo Moratti și jucătorii care au câștigat trofeul în 2010 vor merge la Istanbul

Inter se pregătește de marea finală a Champions League, iar patronul chinez Steven Zhang a făcut un gest uriaș invitând legende ale clubului la meciul de la Istanbul.
05.06.2023 | 08:00
Inter vine cu legendele la finala Champions League Massimo Moratti si jucatorii care au castigat trofeul in 2010 vor merge la Istanbul
Inter se pregătește de marea finală a Champions League, iar patronul chinez Steven Zhang a făcut un gest uriaș invitând legende ale clubului la meciul de la Istanbul. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

”Nerazzurrii” au trecut în semifinale de marea rivală AC Milan și acum visează să câștige pentru a doua oară marele trofeu în finala cu Manchester Coty, programată, sâmbătă, 10 iunie, de la ora 22:00.

Legendele lui Inter, invitate la finala Champions League

Tocmai pentru a da cât mai multă încredere jucătorilor din actualul lot, oficialii lui Inter au invitat legende ale clubului să-i însoțească la finala Champions League și chiar să meargă alături de echipă în avion.

ADVERTISEMENT

Conform Gazzetta dello Sport, majoritatea jucătorilor care în 2010 aduceau primul trofeu Champions League în vitrina clubului au răspuns pozitiv invitației și se vor urca în charterul care va duce formația lui Simone Inzaghi la Istanbul.

Jurnaliștii italieni nu au dat numele fotbaliștilor care au confirmat prezența la finala din weekend, însă mai mult ca sigur că printre aceștia se va afla și Cristian Chivu, cel care în prezent este antrenorul echipei Primavera.

ADVERTISEMENT

Fostul fundaș român, despre care în urmă cu două luni se spunea că îi va lua locul lui Simone Inzaghi, a fost unul dintre eroii finalei de acum 13 ani, când Inter a învins-o pe Bayern, scor 2-0, pe Santiago Bernabeu din Madrid, după o ”dublă” a atacantului argentinian Diego Milito.

Massimo Moratti merge să o susțină pe Inter la Istanbul

De pe lista cu invitați nu puteau lipsi doi dintre cei mai importanți patroni din istoria lui Inter: Massimo Moratti și Ernesto Pellegrini. Moratti, care se afla la cârma Interului la prima finală de Champions League câștigată, are o relație foarte bună cu actualul șef Steven Zhang.

ADVERTISEMENT

Chinezul s-a consultat foarte mult cu Massimo Moratti după ce a preluat clubul și a avut inteligența de a ”absorbi” interismul acestuia. Acum vrea să-i calce pe urmă și să aducă al doilea trofeu Champions League pentru ”nerazzurri”.

La Istanbul vor mai fi prezenți primarul din Milano, Giuseppe Sala, ministrul Sportului din Italia, Andrea Abodi, și președintele Federației Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina, cu toții invitați de UEFA.

ADVERTISEMENT

Finala Champions League va fi arbitrată de polonezul Szymon Marciniak, dar în brigada acestuia se vor afla și doi români. Istvan Kovacs va fi al patrulea oficial, iar Vasile Marinescu va fi rezervă pentru arbitrii asistenți.


  • 1,73 este cota oferită de WINNER pentru pronosticul „peste 2,5 goluri” la meciul Manchester City – Inter Milano, finala Champions League

ADVERTISEMENT