News

Interesul românilor pentru vaccinare a scăzut. Zeci de centre au fost închise, a anunțat Valeriu Gheorghiță

117 centre de vaccinare au fost închise, iar în alte 317 programul de lucru a fost redus după ce interesul românilor pentru imunizare a scăzut considedrabil.
06.07.2021 | 17:58
Interesul romanilor pentru vaccinare a scazut Zeci de centre au fost inchise a anuntat Valeriu Gheorghita
ADVERTISEMENT

Interesul românilor pentru imunizare este din ce în ce mai scăzut. Astfel, 117 centre de vaccinare au fost închise temporar, iar în alte 317 programul de lucru a fost redus. Valeriu Gheorghiță spune că s-a luat această măsură pentru a se reduce costurile, dar și pentru a putea permite accelerarea campaniei în mediul rural.

Dacă cererea de vaccinare va crește toate centrele vor fi redeschise, iar în celelalte programul va reveni la cel de până acum.

ADVERTISEMENT

Interesul românilor pentru vaccinare a scăzut

Până în acest moment, în România s-au vaccinat cu schemă completă peste 4,5 milioane de persoane. În ultima perioadă însă, interesul românilor pentru imunizare a început să scadă. Specialiștii au anunțat că ar trebui să se vaccineze un număr cât mai mare de persoane pentru a se putea evita un eventual val patru al pandemiei.

Deocamdată însă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță a anunțat că vor fi închise temporar 117 centre, iar în cazul a 371 de centre programul de lucru va fi redus. Personalul își va continua activitatea în centrele din mediul rural.

ADVERTISEMENT

“În săptămâna precedentă am reevaluat eficiența centrelor de vaccinare fixe. Circa 80% din centrele de vaccinare fixe vaccinează mai puțin de 25% din capacitatea de vaccinare alocată fiecărui flux în parte.

Motiv pentru care, la acest moment, 117 centre de vaccinare fixe și-au sistat temporar activitatea.

ADVERTISEMENT

Avem 371 de centre pentru care a fost redus programul de lucru și de asemenea a fost redus numărul de fluxuri în centrele de vaccinare care au rămas active. În perioada următoare vor fi de asemenea continuate aceste măsuri de eficientizare, de a menține un echilibru corect între costuri”, a declarat Valeriu Gheorghiță , într-o conferință de presă.

Când se redeschid centrele

Valeriu Gheorghiță spune că este posibil ca redeschiderea centrelor să aibă loc destul de repede.

ADVERTISEMENT

“Noi anticipăm că în următoarea perioadă vom avea o adresabilitate în creștere în ceea ce privește vaccinarea Covid-19, ca urmarea a potențialului variantei Delta de a deveni dominantă în rândul populației, la nivel global.

De asemenea, așa cum sunt datele estimate și preconizate la acest moment, foarte probabil că și în țara noastră vom avea o creștere a numărului de cazuri cauzate de tulpina Delta”, a mai spus Gheorghiță.

Până acum au fost efectuate acțiuni de vaccinare în 1.792 de localități din mediul rural unde au fost imunizate peste 91.225 de persoane.

ADVERTISEMENT