News

Un membru al unui clan de mafioți a sfidat poliția și s-a plimbat pe cal în fața IPJ Mureș. Video

25.08.2019 | 12:13
Un membru al unui clan de mafioti a sfidat politia si sa plimbat pe cal in fata IPJ Mures Video
Un interlop s-a plimbat pe cal în fața poliției din Târgu Mureș *foto: captură youtube

În Târgu Mureș poliția nu a avut nicio intenție de a interveni după ce membrii unui clan interlop au ocupat strada din fața Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș. Este un vorba despre membrii clanului Barcsa din Reghin, din care mai mulți au fost arestați în trecut pentru cămătărie. Unul dintre liderii clanului a făcut un gest suprem de sfidare și s-a plimbat pe cal în fața sediului Poliției, arată cei de la punctul.ro.

Interlopii din clanul Barcsa au sfidat poliția mureșeană

Interlopii care au făcut un adevărat tur de forță în fața sediului IPJ Mureș sunt membrii clanului Barcsa. Mai mulți membri din acest clan au fost trimiși în judecată în vara anului 2016 de procurorii DIICOT din Târgu Mureș. Aceștia au băgat în stare de arest preventiv pe Barcsa Anton zis „Bănel”, Barcsa Anton, zis „Gone”, Barcsa Rudi, zis „Gumi”, Frigur Rudi zis „Beke” şi Frigur Rudolf, zis „Rudi Bătrânu”, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de camătă, constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj, loviri sau alte violenţe.

DIICOT spunea atunci că, în perioada 2012-2016, inculpaţii au constituit pe raza municipiului Reghin un grup infracţional organizat ce a acţionat în mod coordonat în vederea săvârşirii unor infracţiuni de cămătărie, prin acordarea unor împrumuturi băneşti cu dobândă. Ulterior acestor împrumuturi, prin ameninţări şi violenţe, personal sau prin alte persoane, suspecţii au solicitat sume cu mult mai mari decât cele acordate iniţial iar în cazul în care persoanele împrumutate se aflau în imposibilitate de a achita sumele impuse suspecţii solicitau instituirea unor garanţii mobiliare sau imobiliare.

Românii cer socoteală poliției pentru că a tolerat astfel de manifestări

Românii s-au arătat revoltați pe rețelele de socializare pentru faptul că poliția nu a avut curajul să intervină la desfășurarea de forțe a clanului Barcsa: „Unde e jandarmeria aia viteaza, atotprezenta si omnivigilenta? Daca se adunau niste mamici cu copii imediat le usuiau acasa, ca nu e autorizata adunarea.. ba chiar le bagau niste gaze…”, a scris un internaut pe youtube. „Mai multe pensii speciale pentru politie, jandarmerie, parlamentari”, a mai scris, ironic, un utilizator. „Ați pierdut războiul cu clanurile băieți, puteți dormi de-acum liniștiți și să vă încasați salariile grase cu toate sporurile pe periculozitate la neputință”, a mai scris un mureșean, pe facebook.

Tags: