News

Interlop din Târgoviște, reținut pentru instigare la violență. Ce a scris pe Facebook înaintea protestului anti-restricții

31.03.2021 | 15:45
Interlop din Targoviste retinut pentru instigare la violenta Ce a scris pe Facebook inaintea protestului antirestrictii
Interlopul a postat mesaje amenințătoare înaintea protestului anti-restricții. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un interlop din Târgovişte a ajuns pe mâna Poliției după o serie de mesaje amenințătoare publicate în mediul online cu doar câteva ore înaintea protestului anti-restricții de luni, 29 martie.

Noi diseară nu plecăm acasă până nu mutilăm un jandarm în masă”, „o facem mai ceva ca în 89, suntem pregătiți pentru orice” sau „vă răsturnăm grav! Facem ravagii totale”, sunt doar câteva dintre postările lui Dragoș Turcu.

ADVERTISEMENT

Reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţiile de ameninţare şi instigare la violenţă, acesta va fi prezentat procurorilor cu propunere de sesizare a instanţei pentru luarea unor măsuri preventive.

Interlopul Dragoș Turcu a fost reținut pentru amenințări la adresa forțelor de ordine

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, la data de 29 martie a.c., s-au sesizat din oficiu şi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare publică, faptă prevăzută de art. 368 din Codul Penal.

ADVERTISEMENT

Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în zilele de 28 şi 29 martie a.c., un bărbat de 39 de ani, în contextul protestelor organizate împotriva măsurilor impuse pentru limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2, ar fi postat pe o reţea de socializare mai multe mesaje prin care ar fi instigat la acte de violenţă împotriva forţelor de ordine, la acte de distrugere a unor bunuri, precum şi la nerespectare a măsurilor impuse pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Faţă de bărbat a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Dâmbovița.

ADVERTISEMENT

Mesajele pentru care a fost reținut de polițiști

Diseară vă luăm, bă! Un echipaj mă, ai adus pentru noi? Ai luat-o razna? Îl urcăm pe masa de tenis. Încălzirea dinaintea furtunii, vă răsturnăm grav!

  Diseară pregătim incendiarele, veniți cu masca pusă să facem ravagii total. Noi diseară nu plecăm acasă, până nu mutilăm un jandarm în masă. O facem mai ceva ca în 89.

ADVERTISEMENT

Suntem pregătiți pentru orice. Ne-am făcut bagajele pentru 24 ore, eventual 29 zile, voi Jandarmeria, sunteți, mă, pregătiți pentru NOI????”, a scris Dragoș Turcu pe Facebook, înaintea protestului anti-restricții din Târgoviște.

ADVERTISEMENT