News

Interlopi din Timișoara, acuzați de DIICOT că au comandat asasinarea unui jurnalist

23.04.2020 | 15:54
Interlopi din Timisoara acuzati de DIICOT ca au comandat asasinarea unui jurnalist
ADVERTISEMENT

Procurorii DIICOT au dispus, joi, urmărirea penală a doi lideri interlopi din Timişoara care au comandat asasinarea unui jurnalist.

Interlopi din Timișoara, acuzați de DIICOT că au comandat asasinarea unui jurnalist

Conform news.ro, cei doi interlopi din Timișoara care ar fi comandat asasinarea unui jurnalist sunt căutați pentru constituirea unui grup infracţional organizat, încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cei doi interlopi căutați de forțele de ordine este Lucian Boncu, care a făcut mai multe demersuri și chiar a găsit criminalii potriviți pentru a-l executa în stradă pe jurnalistul Dragoș Boța.

”S-a reţinut faptul că, în intervalul 2017-2019, la nivelul municipiului.Timişoara s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, având ca scop derularea de activităţi pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaină”, se arată în comunicatul DIICOT.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul a deranjat prin articolele scrise

”Nucleul acestui grup l-au reprezentat mai mulţi exponenţi ai lumii interlope din oraş. Protecţia activităţilor infracţionale era asigurată de suspectul B.L.A., un lider marcant al lumii interlope din municipiul Timişoara”, au transmis procurorii.

Aceştia au mai explicat că suspectul a iniţiat anumite demersuri menite să ducă la intimidarea şi agresarea unui jurnalist, ca urmare a numeroaselor articole de presă publicate de acesta.

ADVERTISEMENT

”La o întâlnire, suspectul B.L.A. a încercat să-l determine pe suspectul G.N. ca acesta, împreună cu doi prieteni ai săi, să-l împuşte pe jurnalist, drept răzbunare pentru articolele compromiţătoare scrise de acesta”, au mai transmis procurorii.

Potrivit acestora, suspectul a predat, în vederea folosirii în agresiune, un pistol calibrul 7,65 mm, promiţând că, în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale, îi va recompensa financiar pe agresori şi le va face cadou şi pistolul astfel furnizat.

ADVERTISEMENT

În urmă cu puțin timp, jurnalistul Dragoș Boța, cel care se afla în vizorul interlopilor a făcut o postare pe contrul de Facebook și a pus o poză cu arma cu care ar fi trebui să fie împușcat.

Acesta este pistolul cu care trebuia să fiu executat pentru că mi-am permis să dezvălui în ultimii ani legăturile dintre…

Posted by Dragos Bota on Thursday, April 23, 2020

ADVERTISEMENT