News

Motorină de două milioane de dolari, furată de interlopii români de la baza militară din Mihail Kogălniceanu. Au fost reținuți de DIICOT

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a destructurat o grupare de interlopi care fura motorină din baza militară de la Mihail Kogălniceanu.
24.11.2021 | 15:24
Motorina de doua milioane de dolari furata de interlopii romani de la baza militara din Mihail Kogalniceanu Au fost retinuti de DIICOT
Interlopii au furat motorina de la baza militara din Mihail Kogalniceanu. Sursa foto: DIICOT/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Interlopii, de origine română, au furat motorină din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, timp de patru ani. Astfel, au produs un prejudiciu în valoare de 2 milioane de dolari.

Șapte persoane ale grupului infracțional au fost aduse la sediul DIICOT pentru a da explicații. Acestea fac parte din grupare din anul 2017.

ADVERTISEMENT

Timp de patru ani interlopii au furat motorină de la baza militară

Interlopii au sustras de la renumita bază militară motorină ce aparținea Guvernului SUA. Totodată, acționau și în zonele din Constanța unde se desfășurau exerciţii tactice militare.

De altfel, fiecare membru al grupului avea un rol bine stabilit. Cu toții își executau atribuțiile la ordinul liderului lor.

ADVERTISEMENT

”Sub coordonarea liderului grupării, membrii acesteia având roluri bune determinate, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, au sustras cantități de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unității militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de persoana vătămată(guvernul federal al SUA) este de aproximativ 2.000.000 dolari în dauna guvernului federal al S.U.A.”, au informat procurorii DIICOT.

DIICOT, percheziții de amploare în toată țara

Reamintim că miercuri DIICOT desfășoară o misiune importantă, în care face peste 400 de percheziții la traficanți de droguri, traficanți de persoane, traficanți de minori, instituții, grupări infracționale sau la cei care aduc prejudicii patrimoniului țării. Încă de dimineață mascații au ridicat mai mulți inculpați.

ADVERTISEMENT

”La acest moment, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave”,  conform unui un comunicat de presă al DIICOT.

Mai exact, DIICOT a pornit o acțiune care prevede 457 de mandate de percheziție la domiciliu și 367 mandate de aducere. Nu lipsesc din misiune și polițiștii.

ADVERTISEMENT

”Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, începând cu anul 2018. În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

Acțiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de persoane și de minori, precum și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităților române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional”, a mai comunicat DIICOT.

Unii suspecți au fost găsiți la cafea

Unii traficanți au fost găsiți de mascați la cafea, fiind luați prin suprindere. Alții au fost găsiți acasă și au amenințat că sună la poliție.

S-au extras și bunuri de la inculpați: teancuri de bani, saci întregi cu bijuterii, aur sau parfumuri. S-au confiscat și cantități semnificative de droguri.

ADVERTISEMENT
Tags: