Interlopii clujeni au vrut să se angajeze cu forţa la un membru CNA

Valentin Jucan, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu rang de secretar de stat, a fost „vizitat” la barul familiei, Chelsea, de trei interlopi clujeni. Intimidate,...
17.08.2013 | 08:16
Interlopii clujeni au vrut sa se angajeze cu forta la un membru CNA

Valentin Jucan, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu rang de secretar de stat, a fost „vizitat” la barul familiei, Chelsea, de trei interlopi clujeni. Intimidate, „gazdele” au acţionat butonul de panică. Incidentul s-a petrecut în data de 6 aprilie, pe la ora zece seara, când interlopii au intrat în local. Întâmplarea a fost surprinsă de camerele de supraveghere din bar, însă imaginile au ieşit la iveală abia zilele trecute.

Rareş Marc, unul dintre cei trei „vizitatori” nocturni, este cunoscut ca un om violent, el fiind celebru după ce l-a bătut crunt pe un sportiv de performanţă, chiar în faţa Prefecturii Cluj. Faptă pentru care magistraţii Judecătoriei Cluj l-au şi condamnat, în 2011, la doi ani de închisoare – cu suspendare. Acum, el se ascunde, procurorii solicitând arestarea în lipsă a acestuia

În barul Chelsea, potrivit martorilor, Rareş Marc l-a întrebat pe Jucan cine îi asigură paza localului şi dacă nu vrea să îi angajeze pe ei. Discuţia a durat aproximativ două minute, în timpul căreia, de spaimă, barmanul a acţionat butonul de panică. Gestul a fost observat de unul dintre bătăuşi, aşa că cei trei au şters-o de la faţa locului.

„Mi-a zis că are de vorbit ceva cu mine”

Până la sosirea echipei de intervenţie de la firma de pază angajată la local, Valentin Jucan a fost foarte agitat. El a chemat Poliţia, două echipaje fiind trimise imediat „pe teren” – la bar şi apoi în căutarea celor care l-au „intimidat”. „Au venit la barul care este gestionat de mama mea. A venit la mine acest tânăr, care mi-a zis că are ceva de vorbit cu mine. I-am spus să ne retragem pentru a nu deranja clienţii, dar deja bănuiam ce vrea să îmi zică. Mi-a propus să îi angajez pe el şi pe oamenii lui, ca oameni de ordine. Aveau o atitudine directă şi intimidau prin statură. Angajatul barului a acţionat butonul de panică, iar cei trei au plecat grăbiţi”, povesteşte Valentin Jucan.

„Am vrut doar să mă angajez” Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj au solicitat, miercuri, emiterea unui mandat de arestare în lipsă, pe numele lui Rareş Marc. Cu toate că anchetatorii susţin că acesta este dispărut de la domiciliu şi că au făcut eforturi majore ca să îl găsească, Rareş Marc îi contrazice. „Eu nu am fugit niciunde. Acum sunt în vacanţă şi după ce lucrurile se vor mai linişti, voi veni la Cluj. Referitor la cazul de la barul Chelsea, am fost acolo pentru că am vrut să mă angajez. L-am întrebat pe domnul respectiv dacă are firmă de pază şi mi-a zis că are şi atunci am plecat. Nu a fost vorba despre niciun fel de agresiune şi niciun fel de intimidare. Am purtat o simplă discuţie”, a declarat, telefonic, Rareş Marc. Întrebat de ce s-a dus la ora zece seara pentru a discuta despre o eventuală angajare, Marc a răspuns că atunci a ieşit de la sala de sport care se află în apropiere.

A bătut un militar

Cu toate că are o condamnare la activ, Rareş Marc a fost implicat, în luna iulie 2013, într- o altă bătaie, din faţa clubului Alegria, din Cluj Napoca. În urma acestui scandal public care a avut loc în parcare, un militar a suferit răni majore. Legiştii clujeni au emis un certificat medico-legal, în care se arată că bărbatul are nevoie de 45 de zile de îngrijiri medico-legale.

De la această bătaie, lumea interlopă clujeană s-a inflamat la maximum, victima fiind un prieten foarte bun cu mai mulţi membri ai firmei de pază Scutul Negru. Printre ei se află şi Răzvan Benche, arestat pentru implicarea într-o altă bătaie care a oripilat opinia publică.

SURSA: EVZ