News

Interlopul Adrian Corduneanu și soția lui au fost plasați sub control judiciar. Ce acuzații grave li se aduc. Update

Procurorii DIICOT au dat o lovitură importantă clanului Corduneanu, atât de cunoscut și temut în lumea interlopă din Moldova.
01.11.2022 | 23:44
Interlopul Adrian Corduneanu si sotia lui au fost plasati sub control judiciar Ce acuzatii grave li se aduc Update
Interlopul Adrian Corduneanu și soția lui sunt arestați pentru următoarele 30 de zile. Foto: Facebook / Adrian Corduneanu – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT
01-11-2022
21:45

Judecătorii ieșeni au refuzat propunerea de arestare a interlopului Adrian Corduneanu și a soției sale

Veste excelentă pentru interlopul Adrian Corduneanu şi soţia lui. În urma unei decizii a judecătorilor ieșeni, ei au fost plasaţi sub control judiciar marţi seară.

Conform realitatea.net, instanţa a respins propunerea procurorilor DIICOT privind emiterea mandatelor de arestare pe numele celor doi.

La puțin timp după ce s-a aflat că unul dintre liderii clanului Corduneanu a fost pus sub control judiciar, avocatul său, Robert Amuntencei, a declarat că nu comentează decizia instanţei. 

 

Jurnaliștii din Iași au anunțat că mai mulți membri ai clanului Corduneanu au fost reținuți marți, în urma unor percheziții organizate luni de DIICOT. Procurorii intrumentează un dosar în care există zeci de acuzații de cămătărie care îi vizează pe celebrii interlopi din Iași.

Lovitură grea pentru Adrian Corduneanu și soția lui

Dobânzile practicate de clanul Corduneanu erau cuprinse 20 și 400%, în funcție de persoana care era atât de neinspirată încât apela la interlopi. Potrivit bzi.ro, 15 membri ai clanului au fost reținuți.

ADVERTISEMENT

Dosarul conține mai multe acuzații: camătă, spălare de bani și tentativă de înșelăciune. Faptele ar fi fost comise din anul 2021 până în prezent, iar victimele ar fi în special oameni de afaceri din Moldova.

În prim-plan apar 50 de persoane care au fost amenințate, sechestrate sau lovite de cămătarii acuzați de DIICOT. Printre cei reținuți se află unul dintre cele mai sonore nume ale clanului: Adrian Corduneanu.

ADVERTISEMENT

Alături de acesta a fost reținută și soția lui. Singurul care a rămas în libertatea este chiar cel care a pus bazele clanului interlop la începutul anilor 1990, Constantin ”Costel” Corduneanu.

Cum a scăpat ”Costel” Corduneanu

Coincidență sau nu, ”Costel” Corduneanu a fost plecat din țară când au fost organizate perchezițiile DIICOT. Jurnaliștii cotidianului Bună Ziua Iași au mai aflat că interlopii ieșeni aveau o strategie foarte bine stabilită.

ADVERTISEMENT

Astfel, Cordunenii nu acordau bani decât celor care erau solvabili. Adică acelor persoane care dispuneau de suficiente mijloace bănești sau bunuri pentru a-și îndeplini obligațiile financiare la termen.

Așa au apărut pe lista datornicilor oameni de afaceri care dețineau diverse imobile, proprietăți sau terenuri valoroase. De asemenea, cămătarii au ajuns și la persoane care lucrau în instituții publice sau la dependenții de jocurile de noroc.

ADVERTISEMENT

Înainte de a le acorda împrumuturile, aceștia erau verificați cu ajutorul unor cunoștințe comune. Astfel, interlopii se asigurau că ”investiția” lor nu prezintă niciun risc. În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 50.680 de euro, 33.000 de lei, dar și 2,2 kg de aur.

Au mai fost găsite un pistol cu piper şi unul de tip Airsoft, 12 cuţite şi săbii, spray-uri lacrimogene, 55 de telefoane mobile, dar și documente cu evidenţa operaţiunilor de cămătărie. Nu au lipsit nici actele de proprietate ale unor imobile.

 

ADVERTISEMENT