Sport

Interlopul “Dasaev”, suspect în atacul de la Brăila, s-a predat! Susţine că el ar fi victima! Foto

17.09.2018 | 11:46
Interlopul Dasaev suspect in atacul de la Braila sa predat Sustine ca el ar fi victima Foto

Daniel Gabriel Husein, interlopul cunoscut sub porecla “Dasaev” şi suspect în atacul de la Brăila, s-a predat. Acesta a fost căutat de poliţie o zi întreagă pentru a fi chestionat în cazul înjunghierii baschetbaliştilor Darrell Bowie şi Joseph McClain.

Luni dimineaţă, Daniel Gabriel Husein s-a predat la sediul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Brăila, unde a venit alături de avocat. “S-a predat direct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, nu s-a predat la poliţie. În momentul de faţă, colegii mei s-au dus la Parchet”, a declarat Laura Dan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila. Conform debraila.ro, interlopul este audiat, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Interlopul “Dasaev” susţine că a fost victima atacului de la Brăila

Interlopul “Dasaev” s-a prezentat la Parchet având pe faţă o rană şi susţine că el a fost de fapt victima atacului de la Brăila. “Nu se poate așa ceva, despre ce se vorbeşte acum. Dacă eu sunt vinovat de ceva, arestează-mă, dar dacă nu sunt, de ce trebuie să fiu considerat?!”, a declarat Daniel Gabriel Husein la intrarea în sediul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Brăila. 

Angelica Ionel, avocatul suspectului, a declarat că Daniel Gabriel Husein este parţial vinovat, acesta fiind atacat de patru sportivi. “E doar parțial vinovat, pentru că a ripostat, fiind lovit de patru sportivi. A fost agresat și s-a apărat cum a putut”, a precizat Angelica Ionel pentru observator.tv. În noapte de sâmbătă spre duminică, baschetbaliştii Darrell Bowie şi Joseph McClain au fost bătuţi cu bestialitate şi înjunghiaţi.

Prima reacţie a baschetbaliştilor înjunghiaţi

Joseph McClain, unul dintre baschetbaliştii înjunghiaţi, a susţinut că atacul a fost unul rasist. “S-au luat la ceartă cu noi pentru că suntem negri. Nu aveau vreun argument, niciun motiv. Nu am spus nimic. Eram acolo și încercam doar să ne simțim bine. Când echipa s-a întâlnit cu Josh, un cunoscut, prietena lui era acolo, dar nimeni nu a avut nicio treabă cu ea. Nu a pornit de la asta”, a declarat McClain pentru Antena 3.

Cătălin Ştefănescu, antrenorul echipei Cuza Sport Brăila, a vorbit pentru FANATIK.RO despre situaţia celor doi baschetbalişti“În acest moment, starea celor doi jucători este stabilă. Viaţa lor este în afara pericolului. Acest aspect este cel mai important! Am vorbit cu jucătorul nostru rămas în spital în Brăila. Medicii nu ne-au permis să stăm prea mult la discuţii. E normal, au trecut doar câteva ore de când s-a terminat operaţia! Cu Darrel, situaţia a fost diferită, intervenţia a fost diferită. Şi el e în afara pericolului, dar la Bucureşti va beneficia de o aparatură mai performantă care să îi monitorizeze starea de sănătate şi să îl ajute la recuperare. La el au fost mai multe plăgi înjunghiate şi a fost mai complicat. Oamenii din club care au fost alături de el la Brăila, din momentul în care au aflat de scandal şi până la transferul la Floreasca, au discutat cu el. E conştient şi a spus, la fel ca şi Joseph, că durerile sunt foarte mari!”, a declarat Cătălin Ştefănescu pentru FANATIK.RO.

Interlopul "Dasaev" s-a predat după ce i-a atacat pe cei doi baschetbalişti de la Cuza Sport Brăila
Interlopul “Dasaev” s-a predat după ce i-a atacat pe cei doi baschetbalişti de la Cuza Sport Brăila