News

Interlopul la care a apelat Poliția pentru a o găsi pe Alexandra Măceșanu, reținut într-un dosar de evaziune fiscală!

27.08.2020 | 20:57
Interlopul la care a apelat Politia pentru a o gasi pe Alexandra Macesanu retinut intrun dosar de evaziune fiscala
Remus Rădoi, zis „Codiță” este interlopul la care a apelat șeful Poliției Olt, Nicolae Alexe, anul trecut, pentru a o găsi pe Alexandra Măceșanu.
ADVERTISEMENT

Remus Rădoi, zis „Codiță” este interlopul la care a apelat șeful Poliției Olt, Nicolae Alexe, anul trecut, pentru a o găsi pe Alexandra Măceșanu.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore joi, 27 august, într-un dosar de evaziune fiscală, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, potrivit unui comunicat transmis de IPJ Olt, scrie libertatea.ro.

ADVERTISEMENT

Potrivit procurorilor, Codiță este administratorul firmei de pază Safety și este acuzat că, în perioada 2016-2019, a dedus nelegal TVA în valoare de peste 245.937 de lei și că a folosit bunurile societății în interes personal.

Prejudiciul adus firmei se ridică la 459.735 de lei.

Remus Rădoi zis „Codiță”, prejudiciu în valoare de 459.735 de lei

”În fapt, cei în cauză, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale specializată în activități de pază și protecție, în perioada ianuarie 2016-august 2019, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, ar fi asigurat declararea și înregistrarea în evidența contabilă de achiziții nereale, de la mai multe societăți furnizoare, în baza cărora a fost dedus nelegal TVA, sustrăgndu-se astfel de la plata obligațiilor fiscale în sumă de 245.937 de lei. De asemenea, în perioada 2018-2019, cei în cauză ar fi folosit resursele financiare ale societății într-un scop contrar intereselor acesteia, respectiv în scopul de a favoriza o alta societate , administrată de cei doi, producând astfel un prejudiciu de 459.735 de lei”, se arată în referatul de reținere.

ADVERTISEMENT

„La această oră, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Navale Craiova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, efectuează 7 percheziții domiciliare, în județul Olt, într-o altă cauza, din domeniul achizițiilor publice, în care sunt cercetate aceleași persoane.” 

Controversatul Remus Rădoi a intrat în atenția opiniei publice după ce polițistul Nicolae Alexe, fostul adjunct al Poliției Olt, a luat legătura cu el pentru a afla detalii cu posibila implicare a unei rețele de traficanți de persoane în cazul dispariției Alexandrei Măceșeanu, la sfârșitul lunii iulie a anului trecut.

ADVERTISEMENT

Interlopul are un trecut tumultos, fiind inclusiv condamnat pentru că a desfigurat un rival.

În octombrie anul trecut, mai mulți bodyguarzi ai lui Rădoi au fost acuzați că au bătut trei persoane în Caracal.