News

Interlopul timișorean Lucian Boncu, reținut în Italia. Românul fusese condamnat la închisoare pentru trafic de droguri

Lucian Boncu, un temut interlop timișorean, a fost reținut în Italia. Acesta fusese condamnat la închisoare pentru trafic de droguri.
01.06.2021 | 17:30
Interlopul timisorean Lucian Boncu retinut in Italia Romanul fusese condamnat la inchisoare pentru trafic de droguri
Interlopul timișorean Lucian Boncu, reținut în Italia. Românul fusese condamnat la închisoare pentru trafic de droguri. Sursa foto: opiniatimisoarei.ro
ADVERTISEMENT

Lucian Boncu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din Timișoara, a fost reținut marți, 1 iunie, de carabinieri în localitatea Latina, de lângă Roma.

Interlopul timișorean Lucian Boncu, reținut în Italia

Arestarea acestuia a survenit în momentul în care românul s-a dus să-și depună actele pentru obținerea rezidenței, relatează publicația Pressalert.ro. Alături de Boncu a fost arestat și Sorin Udrea, un alt lider interlop din vestul țării.

ADVERTISEMENT

În orele următoare, interlopul va fi prezentat unei instanţe pentru confirmarea mandatului european de arestare şi ulterior pentru extrădarea în România.

Recent, pe 28 mai, Lucian Boncu a fost dat în urmărire națională de Poliția Română. Acesta a părăsit țara imediat după ce a aflat că procurorii DIICOT au cerut arestarea sa.

ADVERTISEMENT

Chiar în timp ce se afla în sediul Poliției, acolo unde semna controlul judiciar, Boncu a ieșit sub pretextul că a primit un telefon și a dispărut.

Imediat, judecătorii au decis arestarea preventivă în lipsă a lui Boncu, pentru următoarele 30 de zile.

ADVERTISEMENT

”În data de 28.05.2021, Tribunalul Timiș a emis MAP nr 3., din data 28.05.2021, privind pe numitul BONCU LUCIAN ADRIAN, fiind dispusă arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de încercare de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor și nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, se arată în informarea autorităților.

Boncu, condamnat la 12 ani de închisoare pentru trafic de droguri

Într-un alt dosar pe numele său, Lucian Boncu a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru trafic de droguri, însă decizia nu este definitivă.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei locale timișorene, acesta este acuzat de ”săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc (9 acte materiale), punere la dispoziție a locuinței pentru consumul de droguri de mare risc (15 acte materiale) și deținere de droguri de mare risc (9 acte materiale)”.

Boncu a recunoscut în timpul procesului doar săvârșirea ultimelor două infracțiuni și a fost condamnat la 12 ani și o lună de închisoare plus o amendă penală de 6.000 lei după ce i-au fost contopite și sentințele anterioare.

Pe numele lui Boncu s-a adăugat și acuzația potrivit căreia ar fi pus la cale asasinarea jurnalistui timișorean Dragoș Boța, care făcuse mai multe dezvăluiri cu privire la legăturile pe care le avea cu personaje din mediul politic.

ADVERTISEMENT