News

Internet gratuit pentru bucureşteni! Ce proiect a adoptat Primăria Capitalei

23.04.2019 | 20:08
Internet gratuit pentru bucuresteni Ce proiect a adoptat Primaria Capitalei

Bucureștenii vor beneficia de internet gratuit în spațiile publice precum parcuri, piețe, clădiri publice, biblioteci, muzee etc. Anunțul a fost făcut de Primăria Capitalei, după ce Comisia Europeană a acceptat cererea de participare a Municipalității la inițiativa WiFi4EU.

Internet gratuit pentru bucureșteni

Bucureștenii vor putea avea WiFi gratuit atunci când ies la plimbare în parc, în urma unui proiect adoptat astăzi de Consiliul General.  Pentru acest proiect, Primăria Municipiului București a obținut fonduri nerambursabile, în luna februarie, în valoare de 15.000 de euro, pentru a instala rețele WiKi în spații publice.

Banii vor fi utilizați la finanțarea costurilor de instalare și a echipamentelor, iar municipalitatea va acoperi costurile legate de abonament. Rețelele urmează să fie instalate în termen de 18 luni de la semnarea acordului de finanțare, iar accesul consumatorilor finali la rețeala WiFi4EU va fi gratuită.

Internet gratuit pentru bucureşteni! Ce proiect a adoptat Primăria Capitalei
Primăria Municipiului București a obținut fonduri nerambursabile, în luna februarie, în valoare de 15.000 de euro

Bucureștenii vor beneficia de acces gratuit la internet WiFi în spații publice

Aceasta nu va conține publicitate comercială și nu va utiliza date cu caracter personal sau în scopuri comerciale. De asemenea, rețelele WiFi vor fi ușor accesibile și vor folosi echipamentele de cea mai bună calitate disponibilă, pentru a asigura o conectivitate de mare viteză. Despre acest proiect, municipalitatea spune: „Prin implementarea acestui proiect, bucureștenii vor beneficia de acces gratuit la internet WiFi în spații publice precum parcuri, piețe, clădiri publice, biblioteci, muzee etc, după ce Comisia Europeană a acceptat cererea de participare a Municipalității la inițiativa WiFi4EU. 

Internet gratuit pentru bucureşteni! Ce proiect a adoptat Primăria Capitalei
Banii vor fi utilizați la finanțarea costurilor de instalare și a echipamentelor, iar municipalitatea va acoperi costurile legate de abonament

Pentru acest proiect, Primăria Capitalei a obținut, în luna februarie, fonduri nerambursabile în valoare de 15.000 de euro pentru a instala rețele WiFi în spații publice precum parcuri, piețe, clădiri publice, biblioteci, muzee etc., accesibile gratuit pentru cetățeni”.