Internet gratuit pentru toată lumea? Anunţul făcut de către Mark Zuckerberg

 Mark Zuckerberg a declarat ca va aduce proiectul Facebook pentru un internet gratuit in Europa, spunand ca serviciul va fi disponibil pentru toata lumea "care are nevoie sa fie conectata" la...
15.04.2015 | 12:15
Internet gratuit pentru toata lumea Anuntul facut de catre Mark Zuckerberg
ADVERTISEMENT

 Mark Zuckerberg a declarat ca va aduce proiectul Facebook pentru un internet gratuit in Europa, spunand ca serviciul va fi disponibil pentru toata lumea “care are nevoie sa fie conectata” la internet. Intr-un Q&A pe reteaua sa de socializare, Mark Zuckerberg a admis ca initiativa sa de a conecta doua treimi din lume ce nu are acces la internet, ce a oferit acces la internet gratuit in tari precum India, Zambia si Columbia, va fi dusa mai departe.

In timpul sesiunii de Q&A ce a tinut o ora, miliardarul care a fondat Facebook a dezvaluit ca lucreaza “intre 50 si 60 de ore pe saptamana” la biroul Facebook din San Francisco si ca transferul de bani prin intermediul Messenger va fi “disponibil la scara mai mare in curand”.

ADVERTISEMENT

Zuckerberg a fost surprins si de Sir Richard Branson, cel care s-a alaturat conversatiei si l-a intrebat pe Zuckerberg care crede ca e cel mai mare beneficiu din a oferi acces intregii lumi la internet. Zuckerberg a raspuns ca doua treimi din antreprenorii lumii s-ar putea sa nu aiba acces la internet pentru ca provin din tari slab dezvoltate.

“Cand vorbim despre conectarea intregii lumi, majoritatea vorbesc despre beneficiile clare ale tuturor celor care vor avea acces la internet si nu au acum. Sunt multe beneficii: acces la educatie, la informatii despre sanatate, slujbe si multe altele. Multi oameni estimeaza ca pentru fiecare miliard de oameni conectati la internet, mai bine de 100 de milioane scapa de saracie. Insa un lucru care e des trecut cu vederea in discutie este cum toti cei care sunt deja conectati vor beneficia de faptul ca toata lumea e online. Ganditi-va cati antreprenori geniali exista care au idei grozave si dorinta de a schimba lumea, dar nu au uneltele necesare pentru a face asta acum. Daca calculezi in functie de populatie, doua treimi din antreprenori nu au acces la internet acum. Odata ce vor fi conectati, am putea avea de 3 ori mai multe idei bune si servicii grozva construite de pe urma carora sa beneficieze intreaga lume”.

ADVERTISEMENT

Oculus Rift, compania care a produs casca de realitate virtuala si care a fost cumparata anul trecut de Facebook pentru 2 miliarde de dolari, a fost mentionata. “Misiunea noastra este se la oferim oamenilor puterea de a experimenta orice. Chiar daca nu ai posibilitatea sa calatoresti undeva sau sa fii cu cineva in carne si oase sau daca ceva este imposibil fizic de a construi in lumea noastra, obiectivul nostru este sa ajutam la construirea unui mediu care va oferi abilitatea de a face toate acele lucru pe care altfel nu ai putea sa le faci.

Acesta va fi incredibil de puternic si ca un mediu de comunicare. Asa cum facem fotografii si clipuri astazi si le transmitem pe internet pentru ca altii sa le vada, vom putea sa inregistram scene 3D intregi si sa construim noi medii si apoi sa le distribuim altor oameni. Va fi o nebunie” a mai spus Zuckerberg, cel care a mai spus ca in acest moment citeste Orwell’s Revenge, o carte de Peter Huber care a rescris clasicul dispopian 1984 al lui Orwell din punctul de vedere al computerelor.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.yoda.ro

Tags: