Fotbal international

Internetul a luat-o razna după Argentina – Franța, cea mai frumoasă finală din istoria Campionatelor Mondiale: ”O nebunie în deșert”

Argentina - Franța a fost decretată cea mai frumoasă finală din istoria Campionatelor Mondiale, iar lumea a luat-o razna pe internet.
18.12.2022 | 21:11
Internetul a luato razna dupa Argentina  Franta cea mai frumoasa finala din istoria Campionatelor Mondiale O nebunie in desert
Argentina - Franța a fost decretată cea mai frumoasă finală din istoria Campionatelor Mondiale, iar lumea a luat-o razna pe internet. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a câștigat în premieră marele trofeu și poate fi așezat la loc de cinste alături de Diego Maradona, cel care aducea ”pumelor” ultimul titlu mondial în 1986.

Comentarii fabuloase pe internet după Argentina – Franța, finala Campionatului Mondial

Finala Argentina – Franța a fost un adevărat regal fotbalistic în care Lionel Messi și Kylian Mbappe și-au dat întreaga măsură a valorii, iar internetul s-a umplut de termeni laudativi după ultimul act al Campionatului Mondial din Qatar.

ADVERTISEMENT

Foștii mari jucători englezi, Alan Shearer și Rio Ferdinand, în prezent experți la televiziunea britanică BBC, și-au găsit cu greu cuvintele pentru a descrie cea mai frumoasă finală din istoria competiției.

”O nebunie în deșert. Orice poți face, acești doi jucători pot face mai bine. A fost absolut necruțător. Aș dori să le mulțumesc lui Messi și Mbappe. Modul în care Argentina a continuat și mentalitatea de care trebuiau să dea dovadă, credința și curajul în cel mai important joc din viața lor. Bravo și vă mulțumim că ne-ați distrat”, a spus Shearer, conform The Telegraph.

ADVERTISEMENT

”Cu adevărat extraordinar. Părea că Messi și-a dus echipa spre titlu, dar apoi Mbappe a reușit dubla și apoi a făcut și hattrick-ul. În astfel de meciuri vrei să-i vezi pe cei mai buni jucători înfruntându-se cap la cap.

Messi și Mbappe tocmai s-au dus cap la cap până la final și au livrat la un nivel pe care nu l-am mai văzut până acum. Aceasta este cea mai bună finală pe care și-ar fi putut-o dori cineva vreodată”, a declarat și Ferdinand.

ADVERTISEMENT

Lineker l-a pus pe Messi lângă Maradona

Legendarul Gary Lineker a vorbit despre o finală de excepție, în timp ce comentatorul Jermaine Jenas a catalogat meciul ca fiind unul pentru istorie. ”O finală pentru secole. După o așteptare de 36 de ani, când regretatul, marele Diego Maradona, a ridicat trofeul, Argentina a câștigat din nou. La fel ca echipa din 1986, au făcut-o cu ajutorul unui geniu mic, stângaci… Ce joc de fotbal”, au fost cuvintele lui Lineker.

”Unul dintre cele mai mari momente din istoria fotbalului. Nu pot să cred la ceea ce tocmai am asistat”, a catalogat Jermaine Jenas întâlnirea absolut fantastică dintre Argentina și Franța.

ADVERTISEMENT

Presa din Argentina, copleșită după succesul din Qatar

Presa argentiniană a fost în delir după ce trupa lui Lionel Scaloni s-a încoronat campioană mondială în Argentina, la ultimul meci pentru Lionel Messi la un mare turneu final.

”Messi și Argentina au atins cerul în Qatar. Am fost supuși emoțiilor pe drumul spre victorie, trecând prin toate stările sufletești într-o noapte sălbatică pe stadionul Lusail”, a scris La Nacion.

Diario De Cuyo a spus că cel de-al treilea triumf al Argentinei la Campionatul Mondial a venit după un joc ”de infarct”, dar Messi și ai lui au reușit să se impună de la 11 metri.

Titlul în El Dia a fost unul simplu, dar eficient: ”Argentina și Messi, campioni!” Ziarul a spus că finala ”va rămâne în istorie”, iar rezultatul i-a adus pe fanii Argentinei în ”delir”.

Francezii recunosc supremația lui Messi

În schimb, presa franceză a deplâns înfrângerea naționalei lui Didier Deschamps, care a fost atât de aproape de a-și apăra trofeul. Le Figaro a sugerat că Franța ”a lăsat să-i scape printre mâini titlul mondial”, ceea ce pare puțin dur, având în vedere că finala s-a decis pe lovituri de departajare.

L’Equipe a optat pentru o poză principală cu un Mbappe tulburat care trage de tricou, iar titlul este: ”Legendar. Messi pentru totdeauna”. Cotidianul sportiv a scris despre ”un joc total suprarealist” și despre ”poate cea mai frumoasă finală din istorie”.

Sursa citată mai spune că ”’albaștrii’ și-au găsit cumva o forță de nepătruns pentru a riposta, a marca două goluri și a duce jocul în prelungiri”. ”Victoria Argentinei îi asigură lui Messi intrarea definitivă în legenda Campionatului Mondial”, a mai scris L’Equipe.

ADVERTISEMENT