News

Intervenție dificilă a pompierilor în Prahova. Copil de 10 ani, salvat după ce a căzut într-un lac de acumulare

Operațiune dificilă de salvare în Prahova. Pompierii au scos un copil de 10 ani din apele învolburate ale unui baraj.
21.07.2021 | 07:27
Interventie dificila a pompierilor in Prahova Copil de 10 ani salvat dupa ce a cazut intrun lac de acumulare
ADVERTISEMENT

Intervenție dificilă a pompierilor în Prahova. Un copil de 10 ani a fost salvat după ce a căzut într-un lac de acumulare.

Evenimentul a avut loc marți seara. Din primele informații, inițial, un adult a intrat în apă şi l-a susținut, dar debitul apei era foarte mare, astfel că a fost necesară intervenția pompierilor.

ADVERTISEMENT

Copil de 10 ani din Prahova, scos de pompieri dintr-un lac de acumulare. Operațiune amplă de salvare

Se pare că minorul a fost luat de ape în zona fostului baraj din localitatea Poienarii Burchii. Ajunse la locul intervenției, echipajele ISU au constatat că un adult intrase după copil și îl susținea la suprafață.

”Operaţiune dificilă de salvare a unui copil de 10 căzut în fostul baraj din localitatea Poienarii Burchii. Din informaţiile primelor echipaje sosite la locul intervenţiei se pare că un adult a intrat după copil şi îl susţine”, a transmis, marţi seară, ISU Prahova.

ADVERTISEMENT

Cele două persoane din apă erau la aproximativ 50 de metri faţă de mal. Intervenția a fost extrem de dificilă, întrucât apa era destul de învolburată după ploile abundente din ultimele ore.

”Intervenţia este dificilă din cauza debitului foarte mare al apei în contextul fenomelor hidrologice”, au mai transmis pompierii ISU.

ADVERTISEMENT

La fata locului au ajuns mai multe autospeciale, printre care, o mașină de stingere, una de descarcerare, o ambulanță și o barcă pneumatică.

Potrivit celor de la Observatorul Prahovean, în jurul ore 21:31, copilul a fost salvat și ulterior evaluat medical.

ADVERTISEMENT

Tragedie în Prahova, după Evaluarea Națională: copil de 14 ani, înecat

Tot în Prahova, în urmă cu aproape o lună, un băiat de doar 14 ani a căzut într-o balastieră și nu a mai putut fi salvat.

Elevul susținuse proba la matematică, din cadrul Evaluării Naționale. Acesta s-ar fi plimbat pe malul apei și se pare că a alunecat. Alți copii au încercat să-l salveze dar nu au reu

Întrucât malul era foarte nisipos, acesta s-a surpat și mai mulți copiii au alunecat într-o zonă în care apa are peste 10 metri.

Doi dintre elevi au scăpat, după ce prietenii au reușit să-i tragă afară. Pe al treilea nu au mai apucat însă să-l scoată din apă. Se prinsese cu mâinile de ceilalți, dar a alunecat. Pentru că nu au avut semnal la telefon, copiii au mers pe jos mai mulți kilometri până au reușit să sune la 112.

ADVERTISEMENT
Tags: