News

Intervenție în forță a Poliției în Gara de Nord. O femeie și doi bărbați, încătușați. Video

12.12.2020 | 12:35
Interventie in forta a Politiei in Gara de Nord O femeie si doi barbati incatusati Video
ADVERTISEMENT

Intervenție în forță a Poliției în Gara de Nord. O femeie și doi bărbați care consumau băuturi alcoolice și, implicit, nu purtatu masca de protecție, au fost încătușați de agenți.

Incidentul s-a petrecut vineri după amiaza în jurul orei 16:00, atunci când polițiștii de la Secția 3 Poliție au observat în zona coloane de la Gară de Nord, trei persoane, doi bărbați și o femeie, care consumau alcool și nu respectau măsurile din pandemie privind purtarea măștilor.

ADVERTISEMENT

Îndemnați să respecte legea din pandemie și să poarte masca, cele trei persoane au început sa vocifereze, iar ulterior au devenit agresive atât verbal, cât și fizic. Incidentul a fost filmat și postat pe un site de socializare.

O femeie și doi bărbați, încătușați de Poliție în Gara de Nord

Polițiștii din București au avut de furcă, în urmă cu o zi, în zona Gării de Nord, acolo unde trei persoane au avut un comportament total în dezacord cu prevederile restricțiilor din pandemie.

ADVERTISEMENT

Agenții au intervenit în forță, imediat după ce au observat mai multe persoane care consumau alcool și nu purtau mască. Doi bărbați și o femeie au devenit violenți când au fost luați la întrebări de polițiști, astfel că a fost nevoie de intervenția în forță pentru a-i putea încătușa.

Cele 3 persoane în cauză au fost sancționate contravențional, conform Legii nr. 61 din 1991, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, pentru consum de băuturi alcoolice în spațiul public, tulburarea ordinii și liniștii publice, precum și în conformitate cu prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi de 4.600 de lei, anunță Știripesurse.

ADVERTISEMENT

Imaginile cu incidentul de vineri din Gara de Nord au fost filmate și urcate pe Facebook de un internaut.

Peste 5.500 de amenzi și 5 infracțiuni penale anunțate de MAI în ultima zi

Din datele Grupului de Comunicare Strategică aflăm că vineri, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat 5.540 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 873.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Din aceeași informare mai află că, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 5 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

ADVERTISEMENT
Tags: