Fotbal intern

EXCLUSIV. Interviu cu jurnalistul italian care a realizat materialul video cu falsul Negrilă: “Nu am vrut să lezăm imaginea fostului fotbalist. Vom căuta să dăm de impostor!”

Contactat de FANATIK.RO în urma video-ului difuzat pe 11 octombrie de Corriere TV, jurnalistul Antonio Crispino, care este autorul materialului, a primit cu stupefacţie, în premieră, vestea că...
13.10.2017 | 00:05
EXCLUSIV Interviu cu jurnalistul italian care a realizat materialul video cu falsul Negrila Nu am vrut sa lezam imaginea fostului fotbalist Vom cauta sa dam de impostor

Contactat de FANATIK.RO în urma video-ului difuzat pe 11 octombrie de Corriere TV, jurnalistul Antonio Crispino, care este autorul materialului, a primit cu stupefacţie, în premieră, vestea că personajul despre care a relatat nu este nici pe departe fostul fotbalist al Universităţii Craiova, Nicolae Negrilă.

Jurnalistul italian spune că nu a intenţionat nici un moment să aducă vreo ofensă fostei glorii a Craiovei Maxima şi că a luat de bună toată povestea înşirată de omul cu care a vorbit. Din punct de vedere gazetăresc, greşeala celor de la Corriere TV este incredibilă. Practic, un cerşetor român şi-a bătut joc de reprezentantul prestigioasei publicaţii romane, Corriere TV fiind o secţiune video a cunoscutului Corriere della Serra şi jurnalistul italian a înghiţit găluşca precum un novice în meserie, lăsându-se păcălit în ultimul hal.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Domnule Antonio Crispino, aţi publicat un video pe Corriere TV în care relataţi povestea unui jucător de la Universitatea Craiova, din anii 80, Nicolae Negrilă. Numai că personajul care apare în video nu este nici pe departe Negrilă. Adevăratul Nicolae Negrilă e acasă, la Craiova şi este foarte supărat de această poveste.

– Ce pot să spun? Este o situaţie cu adevărat neplăcută şi înţeleg supărarea lui Nicolae Negrilă. Dar vreau să înţeleagă că nici un moment nu am avut intenţia de a realiza o poveste ofensatoare. Nu am ştiut că omul care apare în video nu e fostul fundaş al Craiovei. Nici nu prea aveam cum să ştiu, Negrilă jucând cu mulţi ani în urmă. Deci, am crezut ce a spus omul şi mi s-a părut un subiect foarte interesant ca şi poveste de viaţă. Să ajungi după ce ai jucat atâta timp la nivel înalt să trăieşti o altă parte a vieţii cerşind bani într-un oraş de afară este un subiect. Asta, dacă, bineînţeles, dacă povestea e reală.

Sunteţi jurnalist şi stiţi bine că orice subiect trebuie verificat din mai multe părţi. Nu aţi încercat nici un moment să daţi un simplu search pe Google pentru a vedea dacă e vorba de acelaşi om?

– Mi s-a părut foarte credibil tot ce a povestit şi mi-a arătat şi anumite lucruri care m-au convins şi mai mult că nu minte. Repet, nici un moment nu am vrut să fac vreun rău domnului Negrilă. Aş vrea să discut personal cu dânsul, să îmi cer scuze şi să îi explic faptul că a fost vorba despre o regretabilă eroare. De altminteri îmi cer scuze încă de pe acum, prin intermediul dumneavoastră, dacă povestea a fost una falsă şi vom face acelaşi lucru şi pe siteul Corriere, pentru că e normal să reparăm imaginea jucătorului şi omului Nicolae Negrilă, dacă am făcut această greşeală. Repet, asta dacă se va dovedi că acel om nu este Negrilă.

“Vom căuta să dăm de impostor!”

Cum adică, nici acum, după ce aveţi în faţă atât video realizat de Fanatik cu adevăratul Negrilă, cât şi o grămadă de poze de pe Google, tot vă mai îndoiţi că omul de la Roma nu e nici pe departe fostul jucător?

– Mie mi se pare că există totuşi o asemănare, de aceea proba decisivă pentru a avea certitudinea erorii ar fi să vorbesc personal cu el. Dacă voi fi convins că e aşa, vom căuta să dăm de impostor şi să acţionăm în cazul lui conform legilor Italiei.

Vă spunem noi că individul cu pricina are totuşi legătură cu Universitatea Craiova. Se numeşte Gheorghe Nicolae şi este tatăl unui fost tânăr jucător al Craiovei, Jackie Nicolae, care s-a lăsat de fotbal şi a plecat în străinătate. Aşa că singurul adevăr din toată povestea este că are conexiune, prin fiul său, cu clubul unde acum antrenează un compatriot al dumneavoastră, Devis Mangia.

– Îmi pare rău că nu vă pot oferi mai multe detalii asupra modului în care am ajuns la acest impostor, pentru că ştiţi că există anumite surse de informare, care nu se divulgă, însă vom acţiona cu certitudine şi foarte repede pentru ca impostorul să primească exact ceea ce merită.

Adevăratul Negrilă a fost şocat de ceea ce a văzut şi există posibilitatea să consulte avocaţii, pentru a decide apoi ce cale va alege. Ceea ce înseamnă că nu este exclus ca el să se adreseze şi instanţei pentru distrugerea imaginii.

– Cred că poate înţelege că nu a fost nimic intenţionat la adresa sa. Poate că ne-am grăbit să publicăm video, subiectul chiar era interesant şi ar fi trebuit să mai verificăm mai atent, nu neg acest lucru. Însă Corriere TV nu a vrut nici un moment să prejudicieze imaginea unui fost fotbalist, chiar dacă povestea ar fi fost adevărată, ci doar să prezinte un caz disperat, unul care pentru un fost sportiv de top chiar putea produce o impresie puternică.

VIDEO. Ce păcăleală! Pretinde că este Nicolae Negrilă, dă inrerviuri ca fost jucător al Craiovei Maxima şi cerşeşte la semafoarele din Roma – VEZI DETALII

SPECIAL. Fiul celui care a minţit că este Negrilă avea la Mititelu o clauză de reziliere de 18 milioane de euro – VEZI DETALII

FOTO. FANATIK.RO vă spune cine este românul care se dă drept Nicolae Negrilă! Este tată de fotbalist şi a fost “prietenul” lui Adi Mutu – VEZI DETALII

EXCLUSIV. Negrilă a luat foc când a auzit cine este impostorul din Italia: “Colegii fac mişto de mine! Îl termin! Idiotul nici nu seamănă cu mine – VEZI DETALII

EXCLUSIV. Interviu cu fiul “impostorului de la Roma”: “Parcă nu ştiţi cum e tata? A vrut să mai fie şi el băgat în seamă” – VEZI DETALII