Fotbal intern

Interviu Adi Popa. Cum a ajuns la Ludogoreț, ce spune de revenirea la FCSB și de ce echipa lui Becali e Steaua: „Au ieşit o sută de mii de oameni în stradă pentru noi!” EXCLUSIV

Interviu Adi Popa Cum a ajuns la Ludogoret ce spune de revenirea la FCSB si de ce echipa lui Becali e Steaua Au iesit o suta de mii de oameni in strada pentru noi EXCLUSIV
Interviu Adi Popa. "Motoreta" este fan Steaua din copilărie și a mers des la meciurile roș-albaștrilor în galerie, înainte să fie fotbalist la echipa lui Gigi Becali
ADVERTISEMENT

În Antalya colonizată de echipele româneşti am dat şi peste o formaţie străină plină de români. Ludogoreţ Razgrad se pregăteşte în Turcia pentru reluarea campionatului bulgar. Din această iarnă, pe lângă Moţi, Keşeru şi Dragoş Grigore, la echipă a mai venit un internaţional de-al nostru. FANATIK a realizat un interviu cu Adi Popa, ultima achiziţie românească de la Ludogoreţ.

Mijlocaşul a vorbit despre transferul său la campioana Bulgariei, despre viitorul său la naţionala României, despre revenirea ratată la FCSB şi dă verdictul în războiul sentimental dintre echipa lui Becali şi cea a Armatei.

ADVERTISEMENT

Salut, Adi. Spune-ne cum ai găsit Ludogoreț.

– Foarte, foarte bine. 6 puncte în avans în campionat. O situație bună, o echipă cu jucători de o calitate foarte mare, atât individuală, cât și ca grup. Sper să mă integrez cât mai bine. Îmi va fi mult mai ușor pentru că pe unii jucători îi știam, sunt chiar și români, îi știam și din dubla aceea, din meciurile amicale pe care le-am jucat împotriva lor și asta mă va ajuta să mă adaptez cât mai repede. Staff-ul tehnic mă susține și mă va ajuta să mă integrez.

Cum a venit oferta asta de la Ludogoreț, în condițiile în care tu nu ai jucat foarte mult în ultima perioadă?

ADVERTISEMENT

– Eu am mai avut o ofertă de la ei în urmă cu un an și jumătate sau doi și nu a fost să fie. Eram tot la Reading. Atunci nu ne-am înțeles la unele clauze, dar acum ei m-au monitorizat și m-au adus. Nu am jucat la Reading în toamna asta pentru că am fost accidentat. Am avut două accidentări, cam singurele din carieră. În primăvară am jucat toate meciurile în Arabia, am avut totuși continuitate. Nu am jucat cum eram obișnuit la Steaua, meci de meci, 50-60 pe sezon, dar nici nu am stat.

Adi Popa Ludogoreţ
Adi Popa a jucat deja pentru Ludogoreţ în două meciuri amicale şi a marcat un gol

Au opțiunea să te cumpere sau e doar împrumut?

– Au opțiune de cumpărare. E și contractul făcut, dacă rămân, imediat după aceea. Totul este pus la punct. Mai am la Reading contract până în iunie 2020.

ADVERTISEMENT

Fizic ești ok după accidentările astea?

– Da. Chiar am jucat la Reading la U23 în decembrie, trei meciuri consecutive timp de 90 de minute. Nu am avut nicio problemă din punct de vedere fizic.

Interviu Adi Popa. „Am ales Ludogoreţ pentru că vreau să revin la naţională!”

A fost și Cosmin Contra la partida cu Botoșani. Ai apucat să vorbești cu cei din staff-ul naționalei? Te-au căutat în perioada asta?

ADVERTISEMENT

– Au fost și la antrenament, înainte de meciul cu Botoșani. Am schimbat câteva vorbe, dar a fost primul contact cu Cosmin Contra din vară până acum. Atunci am vorbit la un meci caritabil și nu am mai avut contact. După meci nu am apucat să vorbim pentru că am dat acel interviu pe vânt și toți au plecat fiindcă înghețaseră.

Te mai gândești la națională?

– Da, este unul dintre obiectivele mele și de aceea am ales să vin aici, să pot juca mai des și este unul din obiectivele mele personale, să pot să revin în circuitul naționalei. Depinde doar de mine să mă impun aici ca titular, să joc bine iar mai departe eu mi-am făcut treaba.

Cum ți se pare grupa din calificările pentru Euro? Trei echipe puternice, Suedia, Norvegia, Spania nu mai vorbim…

– Da, sunt echipe puternice, dar cu Spania am făcut un egal, 0-0 la Cluj, cu Suedia am câștigat la Craiova. Ok, sunt amicale, dar în aceste partide folosești jucătorii pe care o să îi bagi în campania de calificare. Plus că s-a creat un colectiv bun în această campanie de Nations League, am terminat neînvinși, într-o grupă cu Serbia, o echipă foarte bună și cu Muntenegru, formație care în campania precedentă ne-a învins. Deci eu cred că s-a creat o echipă bună.

„Moţi nu m-a tachinat pentru acea eliminare din preliminariile Ligii Campionilor”

Cu cine stai în cameră la Ludogoreț? Cu un dinamovist sau cu Keșeru?

– Singur, stăm toți singuri. Eu sper să refac camera cu Claudiu la echipa națională. Când eram convocați împreună stăteam mereu în aceeași cameră.

Claudiu Keşeru Adi Popa
Adi Popa speră să fie coleg în cameră la naţională, din nou, cu bunul său amic Claudiu Keşeru, cu care acum coechipier şi la Ludogoreţ

Acea eliminare cu Ludogoreț din Ligă este cea mai neagră amintire a ta din fotbal? Presupun că nu te gândeai niciodată că vei ajunge aici.

– Fotbalul e imprevizibil. Nu pot să spun că a fost cea mai urâtă… totuși am luat acel gol și am ajuns în prelungiri în minutul 90 și ceva. A fost un meci dezamăgitor, dar nu stau să mă agăț de trecut.

Ți-a mai zis Moți ceva despre acel moment? Te-a tachinat?

– Nu, nu. Cred că au și uitat. Eu sunt genul căruia îi place să se gândească la prezent și la viitor, pentru că așa se găsesc noi oportunități.

„FCSB e Steaua! Au ieşit o sută de mii de oameni în stradă pentru echipa asta!”

Vorbind de prezent și viitor, te mai gândești să te întorci la Steaua? Să îți închei cariera la FCSB?

– Da, categoric. Am vrut și iarna trecută și am fost la Palat. Am discutat cu domnul Becali. Nu am ajuns la anumite condiții și de aceea nu s-a făcut. Contractul mi l-ar fi plătit Reading, nu era o problemă financiară. Nu ne-am înțeles și nu voiam să stau rezerva lui Man, dar la Steaua e greu să revii, la o anumită vârstă, cu câteva excepții, pentru că se știe politica clubului. Steaua caută să ia jucători tineri pe care să îi vândă apoi pe sume importante.

Este FCSB adevărata Steaua? Te întreb și prin prisma faptului că ai fost suporter al echipei, în galerie, înainte de a fi jucător.

– Atât timp cât la primul titlu am fost la acea echipă și au ieșit în Piața Universității o sută de mii de oameni, la al doilea titlu la fel. Nu uitaţi asta! Apoi, a fost stadionul plin cu Chelsea sau cu Ajax. Eu cred că am jucat la Steaua. Nu s-a schimbat nimic, doar o siglă pe piept și au dispărut o parte dintre suporterii din tribună. Echipa tot pe Național Arena a jucat. Din punctul meu de vedere, în acte a rămas Steaua, peste tot, în contracte.

Adi Popa în galeria Stelei
Adi Popa vrea să joace pentru FCSB pe noul stadion Ghencea şi crede că formaţia lui Becali este Steaua

E un vis să joci pe noul stadion din Ghencea?

– Acum, ca să îmi îndeplinesc dorința asta, ar trebui ca eu să joc din nou la Steaua. Nu se ştie… Eu cred că echipa va fi primită pe stadion, pentru că trăim într-o țară democratică, iar cine dorește să închirieze acel stadion ar trebui să aibă acces. Dar în România orice e posibil, că și eu m-am lovit de instituțiile statului.

“Îmi doresc să ia titlul”

Cu cine mai vorbești de la FCSB?

– Păi, cu maseurii, că am făcut acolo recuperarea chiar o lună. Și cu Meme, cu jucătorii. Vă dați seama că mă schimbam acolo, în vestiar.

Cum ți se par transferurile făcute de echipă?

– Nu mi se pare fair-play să comentez, că nici mie, când eram jucător, nu-mi convenea să vorbesc despre asta. Plus că nu pot eu vorbi, nu sunt în măsură să vorbesc pentru că în ultimii doi ani și ceva, de când nu s-au luat aceste titluri, eu nu am fost acolo să aflu ce obiective au avut, ce indicații s-au dat și așa mai departe.

Pe Mihai Teja l-ai prins la FCSB?

– Nu, niciodată. Când am venit eu la Steaua nu era nici echipa a doua. La Dinamo nu, că i-am prins pe Stoican, Rednic, Bonetti… Teja nu.

Ca suporter al Stelei ai rămas la fel de apropiat de echipă?

– Da, îi urmăresc pe băieţi de fiecare dată când reușesc. Le țin pumnii. Le doresc să câștige fiecare meci şi, evident, să ia titlul în acest sezon!

750 de mii de euro e cota lui Adi Popa, care a marcat deja un gol pentru Ludogoreţ, conform transfermarkt

ADVERTISEMENT